Teatrul Dramatic ID Sârbu Pușculița s-a golit, noi pe scări am ieșit!

  •  
  •  
  •  

O ședință de amploare, cu ușile închise. Cert este că în exterior stă paza, după câteva minute bune, iasă un om și se ascunde după un stâlp.

 Ne dăm seama, din ochelari sfidează, i-am cerut un punct de vedere, mi-a vorbit flegmatic, după următoarele 5 minute, ies actorii de după și împânzesc scările teatrului, însoțiți de mesaje uluitoare.

În urma adresei, din 12.09.2018, domnului manager Cosmin Rădescu, i s-a cerut să înapoieze suma de 600.000 lei. Banii urmează, să ia destinația DGASPC. Am executat această virare. Nemulțumirea domnului Cosmin Rădescu, constă în faptul că, nu mai sunt bani, pentru repararea  scărilor Teatrului. Dar, la criteriul de performanță managerială, domnul Cosmin Rădescu, a rămas repetent.

Pușculița s-a golit, noi pe scară am ieșit. Scările nu-s reparate, dar avem lozinci idioate. Și urlăm sus și tare, execuții bugetare. Am dat ce am primit, pe scurt Teatrul îi falit. Până în 2020, bani pentru salarii ar fi, noi pe scări suntem 20, și strigăm cât 50, execuție bugetară, teatrul rămâne fără scară.

„O adresă din 12.09.2018 arată că: <<În urma analizei execuţiei bugetare vă rugăm ca până la data de 17 septembrie să prezentaţi BVC pe anul 2018 rectificat cu suma de -600.000 lei>>. Adică ni s-a cerut să dăm înapoi cei 600.000 lei. În mod normal, nu eram obligat să fac asta, pentru că, odată ce s-au acordat banii, fără semnătura mea această rectificare putea să nu se întâmple. Dar, în condiţiile în care aceşti bani au fost ceruţi pentru DGASPC, pentru că acolo sunt probleme, am zis cum să fac asta? Am restrâns absolut toate cheltuielile, am calculat la leu fiecare cheltuială previzionată până la sfârşitul anului şi am executat această virare către Consiliul Judeţean. Credeţi că am fost întrebat? Credeţi că s-a făcut vreun calcul sau vreo analiză a bugetului Teatrului până la sfârşitul anului, prin care să se ajungă la suma asta? Nu a luat nimeni punctul de execuţie bugetară al Teatrului să vadă ce trebuie. Iar acum suntem întrebaţi de ce nu se fac scările Teatrului? Cu ce bani?”, susţine Cosmin Rădescu, directorul Teatrului „I.D.Sîrbu” din Petroşani.

Pușculița s-a golit, noi pe scară am ieșit. Scările nu-s reparate, dar avem lozinci idioate. Și urlăm sus și tare, execuții bugetare.. Am dat ce am primit, pe scurt Teatrul îi falit.

Situaţia este diferită faţă de modul în care a prezentat-o directorul. Cele 600.000 de lei s-au luat din cheltuieli de personal. Puteam să luăm chiar mai mult, pentru că avea vreo 700.000 de lei în plus la personal şi chiar dacă avea toate posturile ocupate nu se cheltuia această sumă. Deci, banii care au fost luaţi reprezintă doar surplusul la cheltuielile de personal. La investiţii au rămas 280.000 de lei, la cheltuieli materiale nu s-a luat nici un leu…Suma de 600.000 de lei reprezintă surplusul la cheltuielile de personal. În urma analizei exerciţiului bugetar la 8 luni, raportat la ce s-a cheltuit până atunci, s-a constatat că ar rămâne  peste 700.000 de lei, dar s-au retras doar 600.000 de lei. Nu este absolut nicio problemă. Salariile sunt asigurate până la sfârşitul anului, pot funcţiona fără probleme…”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului. 

Din declarația domnului Costel Avram, Administratorul Public al Județului, se înțelege foarte ușor și clar că, nemulțumirea actorilor de la Teatrul ID Sârbu, în frunte cu managerul Cosmin Rădescu, este nefondată. Banii, care au fost luați, reprezintă doar surplusul la cheltuielile de personal. Pentru investiții au rămas 280.000 lei, la cheltuieli materiale, nu s-a luat un leu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *