PUNCT DE VEDERE al INSPECTORATULUI ȘCOLAR JUDEȚEAN HUNEDOARA

Școala Gimnazială Nr. 2 Petroșani, unitate structură a  Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Petroșani este situată pe Str. Gheorghe Bariţiu, Nr. 9, Petroşani și funcționează pe trei niveluri de învățământ: învățământ preșcolar, învățământ primar și învățământ gimnazial.

Structura specifică a clădirii, unde se desfășoară la momentul actual activitatea didactică pe cele trei niveluri de învățământ nu permite asigurarea circuitelor separate și nici grupuri sanitare adaptate preșcolarilor, motiv pentru care clădirea nu este autorizată din punct de vedere sanitar. În urma inspecției sanitare,efectuate în data de 03.04.2019, s-a emis decizia de suspendare temporară a activității de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara. În data de 17 aprilie 2019, prefectul județului Hunedoara, domnul Tiberiu Fabius Kisely, împreună cu doamna Maria Ștefănie, inspector școlar general și cu domnul Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani s-au deplasat la sediul unității școlare unde au purtat discuții cu conducerea școlii.

Primăria Municipiului Petroșani cunoaște situația actuală, fapt care a determinat reabilitarea unei clădiri existente în curtea școlii, cu finanțare prin bugetul local, în care să funcționeze grupele de grădiniță. Lucrările de reabilitare sunt finalizate, fiind necesar a se realiza racordurile la utilități (apă, canalizare, gaz) și mici remedieri. Aceste lucrări urmează a se efectua, în funcție de asigurarea fondurilor de către unitatea administrativ – teritorială. Punerea în funcțiune a acestei clădiri poate determina obținerea autorizației de funcționare pentru unitatea școlară.

INSPECTORATULUI ȘCOLAR JUDEȚEAN HUNEDOARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *