Fosta cantină, din incinta, liceului, Dimitrie Leonida a rămas în paragină

  •  
  •  
  •  

Mai de mult și de demult, funcționa o biată cantinuță, iar acum găsești pe ea atârnate lacăte, geamuri sparte, uși ferechate.

Această clădire, se află mai exact în incinta liceului, iar acum într-un an miraculos, dacă ai curaj să treci prin incinta liceului, riști să te lovești de o clădire abandonată, mai mult decât spus. Culmea, în patrimoniul cui, se află acea clădire abandonată? În patrimoniul Primăriei, sau al liceului?

Să fie adevărat, pe unii să-i doară atât de rău, alții să fie nepăsători. Totodată, dacă Inspectoratul Școlar, știe ce are în grădină, de ce nu dorește a face ceva cu acea clădire. În zona clădirii, găsești numai cioburi, mai lipsește și din acoperiș, cum se vede pereții sunt deteriorați. Nu îmi doresc, să arăt cu degetul, dar asta este realitatea. Am stat și m-am gândit, dacă tot nu reușiți să faceți ceva cu această clădire, chemați magneții, pentru ei este un jobb consistent.

Cum se vede, de la înălțime, acest garaj cu poarta ruptă, riscă să fie furată. Cum reiese din fotografie, acoperișul parcă nu ar mai fi, ce să mai vorbesc de acele bca-uri huruite. Cât de nepăsători, pot fi cei din conducerea Primăriei, o instituție publică de învățământ, să găzduiască o asemenea cantină ruinată. 

Să înțelegem, problemele, acum par să apară. Acea clădire, cred ar putea fi folosită, dar țin să punctez, s-a dorit asta, acea clădire să rămână în paragină. După ce învățământul, lasă de dorit, bine că avem grijă să păstrăm aceste monumente istorice.

Material in curs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *