Intervenţii ale pompierilor în Valea Jiului in urma fenomenelor meteo periculoase.

Trei echipaje ale Detaşamentului Petroşani sunt implicate în misiunea de evacuare a apei pătrunse în 7 garsoniere aflate într-un bloc de pe Aleea Muncii din Vulcan şi 8 gospodării de pe strada Radu Şapcă din cartierul Aeroport, din Petroşani.
Inundarea imobilelor s-a produs ca urmare a suprasolicitării sistemului de canalizare ce nu a făcut faţă cantităţilor însemnate de precipitaţii. Pompierii acţionează cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei din zonele inundate. De asemenea, DN 66 A la ieşirea din municipiul Petroşani a suferit surpări, pe un segment de aproximativ 20 de metri, ca efect al infiltrării apei de ploaie sub covorul asfaltic.
Fenomenele meteo produse în ultimele ore au generat avarii şi la reteaua de curent în localităţile Dumbrava de Sus, Buceş, Blăjeni, Tomeşti şi Bulzeştii de Sus. Întreg judeţul Hunedoara se află sub incidenţa codului portocaliu meteorologic caracterizat de ploi abundente şi instabilitate atmosferică în intervalul 26.09, ora 11 – 27.09, ora 3.
ISU HD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *