Bănița: Primarul trimite acte șterse și dă vina pe prefect că așa la sfătuit./AUDIO

Situație încurcată printre acte false și semnături șterse. Noi am solicitat informații de interes public, (544/2001) Primăriei comunei Bănița. Dar, domnul primar împreună cu secretara a șters semnăturile de pe ștampilă.

Asta am solicitat către Primăria comunei Bănița.L-am contactat pe domnul Primar și l-am întrebat de ce sunt semnăturile șters și ștampila. Primarul comunei Bănița spune, l-am întrebat pe domnul prefect dacă pot să dau corespondența dintre Primăria Bănița și Supercum, domnul prefect a spus, poți da corespondența, dar să șterg semnăturile”.

Purtător de cuvant – Institutia Prefectului – Judetul Hunedoara, In urma documentarii situației semnalata va transmit urmatoarele: „Institutia Prefectului nu a intervenit si nu intervine in deciziile UAT-urilor privind raspunsurile la solicitarile adresate conform legii 544 privind liberul acces la informatiile publice. Astfel, nici in situatia semnalata de dumneavoastra, prefectul judetului nu a facut recomandari, de nicio natura. Prefectul judetului Hunedoara, Calin Petru Marian, solicita primarilor, ori de cate ori are prilejul institutional, sa respecte prevederile legale, in toate situatiile, inclusiv in cele referitoare la transmiterea catre solicitanti a informatiilor de interes public„.
Acum să ascultăm ce spune doamna secretară într-o discuție telefonică, spune că s-a consultat cu juriștii de la Prefectură și au sfătuit-o cum să facă.

  • audio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *