Ziua Armatei Române a fost sărbătorită astăzi, în cadrul unui ceremonial cu participare restrânsă, la Monumentul Eroilor din Deva.

Cu acest prilej, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a transmis următorul mesaj: „25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească, aceea de a readuce în hotarele ei patria care a zămislit-o.

Armata este o instituţie fundamentală a statului, care contribuie în mod decisiv la credibilitatea României în lume şi se bucură de o mare încredere şi de mult respect din partea românilor. Cu recunoștință mă înclin astăzi în fața memoriei celor care și-au dat viața pentru țară, pe câmpurile de luptă. Tuturor veteranilor de război le transmit respectul și recunoștința pentru dăruirea dovedită în luptele grele pentru ca noi, acum, să fim liberi, iar România să fie o țară independentă.

Transmit tuturor cadrelor militare și specialiștilor civili, aflați sub drapelul tricolor, aprecierea deosebită față de profesionalismul și dăruirea cu care își îndeplinesc zi de zi nobila misiune pusă în slujba tuturor românilor și mulțumiri pentru implicarea în dificila luptă pentru combaterea efectelor pandemiei prin care trecem.

Mihai I al României, născut în urmă cu 100 de ani, la 25 octombrie 1921, la Sinaia, spunea: „Nu văd România ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o Țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri”.

Avem datoria, doamnelor și domnilor, să fim uniți în tot ceea ce facem pentru țară și pentru români, și să lăsăm generațiilor viitoare o Românie puternică și respectată. La mulți ani, Armatei României! La mulți ani, România!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *