Vocabularul & opera unui edil. Primarul Gheorghe Ile

În raportul cu cetățenii, edilul din Vulcan, folosește cuvinte alese. Dacă, dânsul consideră că are un limbaj adecvat unui edil, opinia publică, consideră acest limbaj demn de ușa cortului.

Nici eu nu am ce vorbi cu tine, că ești o țigancă nerușinată din colonie!” sau  „Ești o țigancă împuțită din colonie” sunt apelativele cu care primarul din municipiul Vulcan, Gheorghe Ile, s-a adresat unei localnice, care nu a vrut altceva decât să afle când se va asfalta strada Crividia din localitate. Considerăm că astfel de apelative sunt jignitoare și absolut regretabile în condițiile în care vin din partea unei persoane care deține cea mai înaltă funcție a unei localități. Un primar ar trebui să îi respecte pe toți cetățenii, în mod egal, fără a face discriminări etnice, religioase sau de orice altă natură.

Considerăm că primarul din Vulcan a încălcat art. 16 privind egalitatea în drepturi, din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI: „cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Pe această cale vom sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Sursa: hunedoaraplus.ro

FOTO hunedoaraplus

Normal ar fi ca, primarul Gheorghe Ile, să își ceară scuze față de persoanele sus menționate. Dacă, s-a făcut cunoscut pentru felul în care, își tratează concetățenii, nici la capitolul realizări, nu stă mai prejos. 

Una dintre realizările mărețe ale primarului Gheorghe Ile, este telegondola. Pământul fuge de sub telegondola din Vulcan, stâlpii de susţinere s-au înclinat, iar primarul Gheorghe Ile încearcă să ascundă adevărul, deşi în orice moment se poate produce un adevărat dezastru. În paralel, la uşa primarului au ajuns procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care investighează modul în care s-au risipit banii publici pe domeniul schiabil din localitate. Pentru realizarea studiului de fezabilitate Guvernul României a alocat iniţial pentru studiul de fezabilitate suma de 628.000 lei. Din aceşti bani, edilul Gheorghe Ile a luat 420.000 lei, pe care i-a transferat illegal în fondul de rulment al primăriei. Inspectorii guvernamentali trimişi în control au concluzionat ca s-a produs o pagubă la bugetul de stat, iar primarul poate fi acuzat de deturnare de fonduri. La acestă acuzaţie primarul Gheorghe Ile a încercat să se ascundă sub “fusta” Elenei Udrea. Sursa: jurnalul.ro

O comisie de control, întrunită la cererea primarului Gheorghe Ile, a dus la demiterea managerului Spitalului Municipal Vulcan.

Material in curs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *