TRANSPORTURI ILEGALE DE MATRIAL LEMNOS, JANDARMII AU APLICAT AMENZI ÎN VALOARE DE 8.000 LEI

  1. În data de 4 noiembrie 2020, în jurul orei 20.00, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Vaţa de Jos au observat, în municipiul Brad, un camion înmatriculat în judeţul Alba, încărcat cu material lemnos prelucrat.

În urma verificării avizului de însoțire, jandarmii montani au constatat faptul că nu era înscrisă valabilitatea acestuia.

Jandarmii montani au sancţionat conducătorul autocamionului cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

  1. În data de 04.11.2020, în jurul orei 09.00, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Pasul Vâlcan au observat în zona Gambrinus o autoutilitară cu care se transporta lemn de foc, de esenţă fag.

În urma verificărilor în S.U.M.A.L., jandarmii montani au constatat faptul că pentru acel transport nu este întocmit aviz de însoţire. După ce a oprit mijlocul de transport, jandarmii montani au solicitat conducătorului auto documentele de transport, care  însă nu le-a putut prezenta.

Jandarmii montani au sancţionat conducătorul autoutilitarei cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Materialul lemnos transportat, în valoare de 180,4 lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Lupeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *