Simona Halep a câștigat finala de la Wimbledon, disputată cu Serenei Williams. Halep a câștigat cel mai râvnit trofeu de Grand Slam

Primul set a fost câștigat de Simona Halep, cu 6-2, iar al doilea tot de româncă, cu 6-2, aducându-i victoria. Halep a câștigat trofeul după aproximativ 70 de minute de joc.

„Am intrat pe teren și am dat tot ce am putut. A fost visul mamei mele. Multumesc, mama! Mulţumesc ţării mele. Ma susţin de fiecare dată, oriunde aş juca”, a spus Simona Halep la finalul meciului.

UPDATE Reacții după victoria Simonei Halep
„Felicitări, Simona Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon! O victorie excepțională pentru tenisul românesc, pentru România!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

„Felicitări campioanei României! Felicitări, Simona! Ne-ai umplut inimile de bucurie și mândrie!”, a fost mesajul Viorică Dăncilă, postat pe Facebook.

Halep a ajuns în finala turneului după ce a învins-o pe jucătoarea din Ucraina, Elina Svitolina. Serena Williams a câștigat deja șapte titluri pe iarba londoneză. Americanca a învins-o în semifinală pe Barbora Strycova din Cehia.

Halep și Williams s-au întâlnit de zece ori până acum, jucătoarea din SUA conducând până la această victorie cu 9-1 în bilanțul întâlnirilor directe.

Sursa stradatv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *