Se anunță amenzi, pentru medicii de la UPU

  •  
  •  
  •  

Se pare că, și este un lucru dovedit, că medicii de la UPU, țin pacienții în sala de așteptare, fără să aibă cod roșu. În unele cazuri ai, mult și bine de așteptat, până ești băgat în seamă.

Bineînțeles, că nu este peste tot la fel, dar în unele unități, este hilar, ceea ce se întâmplă. Uneori, nu se ține cont de acel Triaj, și beneficiază de întâietate, cunoștiințele, prietenii, pe când, unii pot aștepta, că ei, nu prezintă o urgență.

„După 27 mai va fi prima vizită inopinată şi ştiu şi unde voi merge. Eu îmi aleg aceste spitale în funcţie de reclamaţii. Vă imaginaţi că în momentul în care ai 62 de reclamaţii de la un spital începi să-ţi pui anumite semne de întrebare. Adică nu or fi toţi nebuni cei care reclamă. Deci, sunt probleme şi merg în funcţie de numărul de reclamaţii. Pot să vă spun că marea majoritate a reclamaţiilor sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei. Mi se scrie de genul: când veniţi dumneavoastră se face curăţenie, dar eu pot să spun că sunt şi manager şi femeie şi văd dacă s-a făcut curăţenie astăzi sau dacă se păstrează”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

„Există un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de altă parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate şi amenzi. Actul normativ va intra în vigoare la expirarea perioadei de transparenţă şi atunci, cine îşi permite să ţină pacientul în sala de aşteptare fără să aibă cod roşu înăuntru va plăti o amendă substanţială”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *