Primarul Orașului Aninoasa, Nicolae Dunca încearcă să scoată orașul din chin și durere. Are câteva proiecte la activ. VIDEO

Am vrut să etalez, să mă conving, cine se face vinovat de cele întâmplate în Orașul Aninoasa. După mici verificări, ies la iveală mușuroaiele infectate.

Primarul Orașului Aninoasa, astăzi a avut ocazia să spună lucrurilor pe nume. A precizat, că Primăria, a fost în faliment, fostul Primar a fost un incompetent. Țin să relatez, ceva miroase a discriminare. Primarul, a promis cetățenilor, ceea ce a și început să facă. Culmea este că, lucrurile bune nu le vede nimeni, toți dau cu pietre.

“În anul 2006, Exploatarea Aninoasa, a fost închisă, de atunci a început declinul economic și social în Orașul Aninoasa. După cum se știe, Orașul Aninoasa, a fost primul oraș care a intrat în insolvență. La scurt timp după intrarea în insolvență, am reușit să ne plătim toate datoriile, în total 93 mld lei vechi, ne-am achitat datoriile către creditori, la ora actuală. Primăria, fiind fără nici o datorie, la nici o persoană fizică sau juridică. Ce să zic, sărăcia există în Aninoasa, ca de altfel în toată Valea Jiului. Singurul agent economic, care a fost Mina Aninoasa, care s-a închis, am încercat să obținem altceva, să aducem în schimb.

Nu vă ascund faptul că, și nu vreau să fiu lipsit de modestie, dar după 2012, după ce am preluat mandatul de Primar, am reușit să aducem în Orașul Aninoasa, câteva fabrici, într-adevăr mai micuțe, de exemplu în zona Iscroniului avem, fabrica de canapele, care are 70, 80 de angajați, avem o fabrică de huse auto, care la fel are 70, 80 de angajați, acum de vreo două, trei luni am mai adus o fabrică de montare componente electrice și electronice, care este la Livezeni, vizavi de Gambrinus, au cumpărat un teren la Iscroni, unde își vor face o hală, unde vor angaja 150 de oameni, dar cum patronul este englez și așteaptă, să vadă ce se întîmplă cu situația.

Legea Insolvenței, spune că dacă datoriile depășesc bugetul. Fostul Primar, a făcut datorii de două ori mai mari, decât bugetul local. Pentru că tu nu poți să angajezi lucrări când tu ai un buget, nu ai suma alocată, în capitolul respectiv, eu, de exemplu dacă vreau să astfaltez, două drumuri chem firma x, domnule asfaltați 5 km de autostradă, că vă plătesc eu când am bani. Este foarte greu, dar cu toate astea nu ne-am lăsat. Pe 6 Mai, după Paști avem un proiect de asfaltare, avem 13 străzi, pe care le asfaltăm. Avem aproape un un an de construcții cu firma Strabag.

Avem pe fonduri europene, câștigat 1 milion €, un centru de zi pentru persoanele vîrstnice, 980 000€, și m-ai avem un tronson de drum, de asfalta9,ultimul din oraș. Am mai prins două grădinițe luna viitoare, se apucă de construcția ei, în Septembrie, în spatele Poliției la Iscroni cred că e una din cele moderne, grădinițe din Valea Jiului. Avem 58 de asistați sociali la venitul minim garantat, 26 avem asistenți personali ai persoanelor cu handicap și mai avem 12 indemnizații, și numărul asistaților sociali a scăzut, în ultimul timp au crescut însoțitorii persoanelor cu handicap, care m-a îngrijorat. A picat acoperișul cu totul chiar.

Aici e o problemă foarte delicată. Avem 30, astfel de imobile, construite în 1895, pînă în 1910. Sunt foarte vechi, nu s-a intervenit cu nici o reparație capitală, la aceste imobile. La două dintre acestea a cedat acoperișul, sub greutatea zăpezii. Le-am refăcut acoperișul cu ISU. Sunt și două, trei apartamente cumpărate în aceste imobile și nu pot să intervină, deci finanțarea, s-ar putea să nu fie aprobată. Eu sunt la al doilea mandat, eu sunt crescut, născut, am făcut școala la Sf Varvara și știu cum arăta orașul, ce situație era în Aninoasa și ce situație era ulterioară.

Fostul Primar, e consilier local, cred că mai candidează. Consiliul Județean, nu a găsit buget pentru Aninoasa, avem o relație de colaborare. Da, mai candidez, avem niște proiecte, pe care vreau să le duc la bun sfârșit. Începem proiectul cu asfaltarea străzilor, strada Dănuțoni, de la Gambrinus către Fabrica de Oxigen, strada Coștei 1, strada Costeni 2, strada Jiului, strada Gheorghe Dona, strada Uzinei, strada Progresului, strada Ion Bărnuțiu, strada Izvorului. Avem vreo 86, locuințe sociale. Chiria este simbolică, 7,8 lei pe lună. O să interzicem, vânzarea moșilor pe marginea drumului, în portbagaje, pentru că avem și noi o directivă, de la Sănătate Publică. Închiderea mineritului, nu înseamnă și închiderea Văii Jiului “, a declarat pentru NEWS VJ.ro, Primarul Orașului Aninoasa, Nicolae Dunca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *