PETROȘANI PERSOANELE CU HANDICAP CÎT ȘI ASISTENȚII PERSONALI AU FOST NEVOIȚI SĂ-ȘI STRIGE NEMULȚUMIRILE ÎN FAȚA PRIMĂRIEI

Cîteva persoane din acei adunați în 8 februarie 2019, au acordat interviuri pentru NEWS VJ.

Unul dintre protestatari ne-a declarat: “Am ieșit în stradă, deoarece, după discuțiile de săptămâna trecută, cu domnul ministru Teodorovici, ni s-a dat să spunem niște asigurări că bugetul se va rediscuta și pe problema persoanelor cu dizabilități și anume a asistenței sociale. Luni trebuia să se întâlnească reprezentanții noștri cu reprezentanții ministerului, și nu s-a finalizat nimic, nu am fost contactata-ți, știind că la bugetul asistenților e zero lei și mai e o chestie, pe care noi nu o acceptăm, ca banii să fie alocați către Primării, pentru că Primăriile nu au de unde să ne dea, nu știu să ne plătească aceste salarii, indemnizații și alte lucruri. Ne-am solidarizat, cu cei care sunt în fața Guvernului”. 

O altă doamnă, a declarat, “că are afecțiuni ale vederii din naștere, i s-a îmbolnăvit și soțul, accident vascular, are și el semipareză. Asistența Socială Petroșani, ia acordat un ajutor de urgență, pentru medicamente. A m-ai spus că, comisia de la Petroșani, ia respins rezultatul, și a înțeles că și la Deva, răspunsul va fi același”.

“Pentru proiectul de buget, pe 2019, persoanele cu dizabilități, nu au primit drepturile. Vreau să fie la bugetul central, sumele aferente și să respecte ceea ce a promis “, a mai declarat o doamnă, pentru NEWS VJ

 ” În luna ianuarie 2019, 520 persoane cu handicap grav, 107 asistenți personali, 113 indemnizații “, aceasta este situația la nivelul Municipiului Petroșani, a declarat Cristina Mraz, Director Executiv la Serviciul Public De Asistență Socială Petroșani, pentru NEWS VJ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *