Petrila, locuitorii blocurilor 26, 27 și 33, trăiesc cu deșeurile sub nas

Orașul Petrila, a devenit invazia șobolaniilor, a deșeurilor menajere, nu aș vrea să acuz pe cineva, dar unora le place să trăiască cu microbul sub nas.

Primarul Orașului Petrila, a trimis o echipă pentru a igienizare, dar cum se vede o luăm de la capăt. Blocuri sparte, durere în cot. Ar trebui luate măsuri urgente, împotriva celor care sunt certați cu mizeria. Domnule Primar, acești oameni, vor denigra în totalitate orașul. Încet, încet orașul va primi o bulină neagra.

“Aceleași probleme sunt in zona blocurilor 26, 27 si 33 din Cartier 8 Martie. Cu toate că am desființat ghenele de gunoi care erau o sursă de alimentare a șobolanilor, am plătit firmă de deratizare pentru eliminarea lor, am vorbit cu locatarii acestor blocuri să mențină zona curată, din păcate se pare că nu există intelegere.

Zona a fost curățată și, la nici câteva zile, găsim același lucru, gunoi aruncat de pe geam sau pe lângă tomberoanele de gunoi, acestea fiind goale, fiind sursă de alimentare pentru șobolani. Concluzia este că unor locatari din această zonă le place sa trăiască în mizerie, oricâte eforturi am face pentru redresarea zonei, înființând chiar și pază locală, fără sprijinul celor care locuiesc aici nu putem să facem nimic. Și atunci, cine se face vinovat? “Cu siguranță, Primarul!” Susține Primarul Orașului Petrila, într-o postare pe Facebook.

Dacă ar fi să criticăm, ar fi vorbe goale. Dacă ar fi să arătăm cu degetul, lasă urme. Dar, mai bine ar fi, fiecare să plătească după nepăsarea ce o poartă. Tot deranjul creat, pleacă de mai sus, pentru că s-a tolerat.Domnule Primar, a-ți putea rezolva problema în două secunde. Angajați agenți de pază, pentru fiecare palier, și toți cei care vor fi prinși pentru că aruncă gunoaiele, ar trebui amendați. Nu cu sume, echivalentul, unor pachete de țigări.

Posibil, ca în cel mai scurt timp, să faceți turul Văii Jiului. Asta, o spun imaginile. Cu siguranță, cei de la Garda de Mediu, așteaptă vacanța de Paști, așa că cetățenii din acele blocuri, pot arunca deșeurile în continuare, nimeni nu-i va m-ai amendă.

Cei, de la Protecția Copilului, Sanepidul, DSV, Poliția Locală, nu se pot autosesiza, au o durere fix în cot. Cum este posibil să trăiască, minori, oameni în vârstă, în acele condiții inumane. Acolo, există o infecție, cu grad de risc ridicat, de acolo se pot naște, fel de fel de boli, dar cum la noi autoritățile, nu există, nici celor care aruncă gunoaiele, nu le este rușine, pentru ce fac. 

Atîta am scris, despre igienă, de m-am urât, câți șobolani am văzut. În prag, de alegeri, șobolanii să umble nestingheriți, asta face o campanie stufoasă, poate vor avea și ei drept la semnătură. Ei își cunosc tradiția, de a-și transmite microbul și influența, așa că nu le-ar mai trebui nimic, înafară de câteva pliante.

Tomberoane goale, șobolani scăpați din lesă, deșeuri din 5 în 5 pași, cam așa își duc traiul locuitorii din blocurile, precizate mai sus. Eu cred că, este o problemă de colaborare, de bun simț și respect, mă face să cred, că sunt familii bine crescute, dar cum se vede, trebuie să suporte mizeriile altora. Trag linie, subliniez, atât Primarul cât și consilierii sunt depășiți de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *