PESTE 1 MILION DE CLIENȚI ENEL AU ALES FACTURA ELECTRONICĂ

Prin alegerea facturiiele ctronice, cei peste 1 milion de consumatori salvează anualpână la 2.500 de arbori. Numărul conturilor MyEnel a crescut cu aproape 50% în intervalul martie – octombrie 2020 față de perioadă similară din 2019.

Enel a încheiat în perioada ianuarie – octombrie 2020 cu peste 40% mai multe contracte online de furnizare de energie electrică sau de gaze naturale față de întreg anul 2019.

București, 7 decembrie 2020 –Enel Energie și Enel Energie Muntenia, companiile de furnizare de energie ale grupului Enel în România,au depășit pragul de 1 milion de clienți care au preferat factura în format electronic și au renunțat la cea tipărită,alăturându-se astfel eforturile companiei de protejarea mediului, pentru un viitor sustenabil. Cu o singură factură primită pe e-mail sau prin sms, în locul celor două coli de hârtie trimise în plic,cei peste 1 milion de clienți salvează în fiecare an până la 2.500 de arbori1și își aduc aportul la un mediu înconjurător mai sănătos.

„Le mulțumesc clienților noștri pentru că ni s-au alăturat campaniilor și eforturilor de a proteja natura și de a construi împreună un mediu economic sustenabil. Cu o simplăconexiune la internet, ei pot avea acces oricând și oriunde la datele din factura lunară și, în același timp, pot evita efectele negative asupra mediului înconjurător.Toți cei peste 3 milioane de clienți din România au posibilitatea de a alege aceste produse și servicii puse la dispoziție de Enel.Digitalizarea și integrarea sustenabilității în strategiile de business sunt pași importanți înîndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD)definite de către Organizația Națiunilor Unite, asumate la nivelul Grupului Enel. Vom continua și în România investițiile în această direcție pentru a ne consolida pe plan localrolul important în sustenabilitate”, a declarat Michele Abbate, directorul general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Datorită accelerării proceselor de transformare digitală și a eforturilor companiei de popularizare a acestor soluții, în perioada martie – octombrie 2020 numărul conturilor MyEnel a crescut cu aproape 50% iar cel al clienților care au descarcat aplicatia MyEnel s-a dublat față de același interval din 2019.

Companiile din Grupul Enel și-au extins progresiv în România serviciile și produsele care pot fi accesat în mediul online, cu impact direct în zona de business. Astfel, în perioada ianuarie – octombrie 2020, compania înregistra 56.000 de noi clienți de furnizare de energie electrică sau de gaze naturale pentru contracte încheiate online, cu peste 40% mai mult față de întreg anul 2019.

Aceste servicii și produse sunt adresate tuturor clienților Enel, indiferent de zona geografică. Activarea Corespondenței și Facturii electronice poate fi realizată accesând site-ul www.enel.ro, la rubrica Servicii Online.Iar dacă e-mailul nu reprezintă o soluție pentru un client, acesta poate obține factura în format electronic prin SMS.

Sănătatea și siguranța clienților noștri sunt pe primul plan, de aceea furnizorii Enel le recomandă acestora să evite riscurile asociate unui drum la magazin și să utilizeze aplicația MyEnel. Aceasta poate fi activată cu ușurință fie online, pe my.enel.ro, fie prin descărcarea saîn mod gratuit pe telefonul mobil, de pe App Store sau Google Play.Prin intermediul MyEnel, clienții pot primi și plăti facturile de energie electrică sau gaze naturale, își pot înregistra indexul sau verifica suma de plată. De asemenea, în aplicația MyEnel, în secțiunea Contractare Rapidă, sunt disponibile ofertele comerciale, astfel că atât clienții existenți, cât și cei potențiali au posibilitatea de a transmite online solicitări de încheiere a unui contract de furnizare de energie electrică sau de gaze naturale.

Pe plan global, Enel a continuat să-și îmbunătățească performanțele digitale, de protecție a mediului, sociale și de management. Compania a fost recent recunoscută de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) ca lider în domeniul sustenabilității, marcând astfel o premieră în cei 17 ani de când este inclusă în acest indice.De asemenea, leadership-ul global al Enel în domeniul sustenabilității a fost recunoscut prin ocuparea primului loc în ediția de anul acesta a V.E.(Vigeo Eiris) UNIVERSE, din circa 5.000 de companii evaluate. Este pentru prima oară când Enel deține această poziție. Scorul fără precedent obținut în evaluarea performanței în domeniul sustenabilității, dublu față de scorul mediu, a confirmat includea companiei Enel în indicele Euronext Vigeo Eiris World 120, în cadrul evaluărilor din cea de-a doua jumătate a anului 2020.

Enel se află în fruntea integrării sustenabilității în strategiile sale de afaceri, după cum o dovedește și Planul Strategic 2021-2023 al companiei. Peste 90% din investițiile consolidate ale Enel vor fi în concordanță cu Obiective de Dezvoltare Durabilă („ODD”) definite de către Națiunile Unite. În plus, potrivit calculelor inițiale ale companiei, între 80% și 90%din cheltuielile de capital (Capex) aleGrupului vor fi aliniate criteriilor taxonomiei UE pentru contribuția sa substanțialăla atenuarea schimbărilor climatice.

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienți casnici și companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 116 MW de capacitate de stocare iar, în sectorul mobilității electrice, a pus la dispoziție în jur de 140.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul. Inovarea și sustenabilitatea se află în centrul strategiei Enel X încă de la începuturi, economia circulară fiind combinația perfectă a acestor două elemente, aplicate în multe dintre produsele și serviciile Enel X.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt printre furnizorii de energie de top din țară iar oferta lor include atât electricitate și gaze naturale, cât și servicii cu valoare adăugată (asistență, iluminat și altele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *