Malul Jiului, din Cartierul Colonie, este împânzit de vipere.

În Cartierul Colonie mai exact, pe malul Jiului, au apărut viperele. Alertă: autoritățile locale, sunt rugate să ia măsuri!

Datorită temperaturii ce a fost în ultimul timp, au apărut și aceste specimene. Primăria Municipiului Petroșani, ar trebui să își trimită cosașii, pentru a cosi iarba, din jurul blocurilor.

Cum spuneam, și în articolele anterioare în cartierul Colonie, locuiesc foarte mulți copii. Astăzi un amator ce mai merge la pescuit s-a întâlnit cu o viperă, norocul lui a fost că a atacat această viperă cu bolovani.

Relatează o sursă de încredere ” Da, viperele sunt periculoase, dacă te mușcă cu siguranță ajungi la spital”. “Dacă vipera te mușcă riști să mori” a relatat o persoană de încredere. În spatele blocurilor, de pe Strada Dacia există un Jiu, dar ce este mai important, de menționat, este faptul că iarba, este de peste un metru înălțime.

Cum se știe angajații, Primăriei, sunt în concediu, se pot întâmpla multe în această perioadă.

Dacă eşti muşcat de viperă, trebuie să ştii că poţi muri în cinci ore, prin sufocare, dar decesul în astfel de cazuri survine rar. Un motiv este dat de faptul că mai mult de jumătate din muşcăturile de viperă sunt „uscate” fără inoculare de venin. Conform traseeromania.ro simptomele muşcăturii de viperă sunt următoarele: –  durere acută –  umflarea zonei afectate –  una sau două urme de înţepătură –  semiiconştienţă –  decolorarea sau colorarea în violet sau negru a pielii din zona în care a pătruns veninul şi necrozarea ţesuturilor –  senzaţie de greaţă, vomă, tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie, transpiraţie excesivă, dureri abdominale, sete, anxietate şi posibila pierdere a conștiinței.

Ce măsuri de prim ajutor pot fi acordate:

“Ideal ar fi ca victima să ajungă la un medic cât mai repede posibil, singurul tratament eficient fiind o doză de antivenin. După ce aţi sunat la 112, verificaţi dacă unitatea de prim ajutor are pe stoc ser antivenin.
Poziţionaţi victima într-o poziţie culcată, cu capul şi bustul puţin ridicate şi locul muşcăturii poziţionat sub nivelul inimii. Activitatea fizică trebuie să fie cât mai redusă cu putinţă, pentru a putea avea un puls cât mai scăzut.
Se va curăţa rana cu apă şi săpun sau cu şerveţele antiseptice din trusa de prim ajutor. Se vor elimina orice bijuterii sau alte elemente strânse pe corp (curele, bretele), pentru că în caz de reacţii adverse la venin, cum ar fi umflături de tip şoc anafilactic, hainele şi accesoriile vor pune probleme serioase la îndepărtare.
Se asigură confortul termic şi, dacă este posibil, se administrează oxigen. Monitorizeaza semnelor vitale ale victimei (n.r. pulsul şi respiraţia) se va face în permanenţă. Trasează marginea zonei umflate la fiecare 15 minute cu un pix pentru a ajuta doctorii să judece gradul de expunere la venin”. Sursa: libertatea. ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *