Lansarea programului de screening, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente

  •  
  •  
  •  

În 2018, în România s-au înregistrat 11.630 de cazuri de tuberculoză, dintre care 9.818 au fost cazuri noi, iar 1.812, recidive. Dintre acestea, peste 500 de cazuri au fost diagnosticate la copii.

Ministerul Sănătății și Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – în calitate de beneficiar, vă invită joi, 21 martie 2019, ora 17.00 la conferința de presă de lansare aproiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” – cod SMIS 2014+: 117426, care aduce în prim-plan managementul tuberculozei în România.

În cadrul conferinței vor fi prezentate și ultimele date privind incidența și prevalența tuberculozei în România.

La eveniment vor participa:

  • Ec. Sorina Pintea – Ministrul Sănătății
  • Asist. Univ. Dr. Beatrice Mahler-Boca – Manager Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”
  • Prof. Univ. Dr. Ruxandra Ulmeanu – Președinte Societatea Română de Pneumologie
  • Prof. Univ. Dr. Florin Mihălțan – Șef Disciplină Pneumoftiziologie II, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București
  • Dr. Ioana Munteanu – Coordonator Programul Național de Supraveghere și Control al Tuberculozei

Conferința va avea loc în sala de sedințe a Ministerului Sănătății.

Proiectul a fost dezvoltat în vederea implementării strategiilor naționale și europene privind programele de sănătate și este orientat pentru prevenirea, screeningul și diagnosticul tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente, într-un grup țintă de 75.010 persoane la nivel național, selectate din grupuri vulnerabile. Totodată, în cadrul proiectului, 560 de specialiști vor beneficia de programe de formare profesională.

Prin activitățile și obiectivele proiectului, dezvoltate în scopul îmbunătățirii capacității sistemului sanitar privind controlul tuberculozei, se asigură, printre altele: accesul persoanelor din grupul țintă la metode rapide de diagnostic – tratament medical și de suport al cazurilor de tuberculoză, precum și sprijinirea financiară a persoanelor din grupurile vulnerabile. Proiectul, demarat în 16.03.2018, are o perioadă de derulare de 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *