Atac virulent al unui lider PSD la adresa lui Raed Arafat

Liderul organizației județene PSD Giurgiu, Marian Mina, a vorbit vineri despre conflictul dintre Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, şi Raed Arafat, şeful DSU.

 

Alexandru Rafila ar vrea ca rolul primordial în luarea deciziilor în pandemie să nu fie al altor structuri și persoane din afara Ministerului Sănătăţii şi a respins vineri propunerea lui Raed Arafat ca toate persoanele care intră pe teritoriul României să fie testate PCR, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate.

Nu a spus nimeni de demiterea dlui Arafat. Ma bucur ca cineva a avut curajul sa opreasca delirul dlui Arafat, ca e responsabil de multe tragedii. Medicii trebuie sa ia cele mai bune decizii legate de pendemie, nu Internele si nu CNSU”, a declarat Marian Mina la Antena 3.

Alexandru Rafila crede că măsurile de sănătate publică ar trebui luate de Ministerul Sănătăţii, nu de alte instituţii.

„Nu am discutat cu domnul doctor Arafat despre acest subiect, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din ţară în ultima perioadă, dar după ce noul guvern se va instala, voi avea discuţii în primul rând cu prim-ministrul şi cu ministrul de Interne şi, bineînţeles, şi cu domnul Arafat, pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. Trebuie, totuşi, ca Ministerul Sănătăţii, într-o criză de sănătate, să aibă cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat Rafila, recent, la Palatul Parlamentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *