Actorie sau circ?

  •  
  •  
  •  

Actorie sau circ? Nemulțumirile angajaților nemulțumiți, lasă de dorit.

Actorie, sau circ? Nemulțumirile actorilor, nemulțumiți, au șocat opinia publică din Municipiul Petroșani, și din întreg județul.

Acest circ, a adunat, un mare număr, de spectatori. Nemulțumiți, pentru că au locurile de muncă asigurate, cheltuielile cu întreținerea plătite, mai rămâne o singură, nemulțumire, publicul.

Poate, publicul numeros, pe care îl vor la spectacole, nu încape în sală. Și atunci, cum să crești numărul de spectatori? În viziunea lor, simplu. De la actorie, la circ, n-ar mai fi decât un pas.

Poate ar avea nevoie, de un amfiteatru, că pe vremea romanilor, unde să-și desfășoare activitatea. Probabil, la asta s-au gândit, când s-au hotărât, să înceapă, protestul, pe scările Teatrului Dramatic ID Sârbu.

Romanii, cereau circ și pâine. Ei, le au pe amândouă, au și pâine, fac și circ. Dar, se pare că acest circ, ține cât o întreagă stagiune. Dar, spectacolul, este același.

Consiliul Județean Hunedoara, a achitat la timp toate drepturile salariale angajaților contestatari (unii dintre aceștia având salarii de, țineți-vă bine, peste 100 de milioane lei vechi). Ba mai mult, tot CJH a achitat și facturile pentru dormitul/ gătitul/ încălzitul prin teatru a unor guralivi angajați. Serviciul tehnic calculează cât s-a consumat din banii statului pentru protestul neautorizat și nejustificat al angajaților. Normal ar fi ca la plata facturii să contribuie nu doar angajații identificați ca protestatari, ci și fostul manager al teatrului, chiar dacă s-a cărat la Craiova.

Poporul spectator mai trebuie să știe că onor. Consiliul Județean Hunedoara doar anul acesta, în 2019, a crescut cu vreo 30% bugetul teatrului petroșenean. În 2017, teatrul a păpat de la Consiliul Județean Hunedoara – 2,7 milioane de lei, în 2018 a halit 3,9 milioane de lei, iar în 2019 pesediștii din fruntea județului a „dușmănit” cultura de la teatru cu… 5,1 milioane de lei. Fondul de salarii a „supăraților” de la teatru a crescut în 2019 cu 50,6% față de anul precedent. Ai dracului și pesediștii ăștia! Ne măriră salariile… Sursa: hunedoaraplus.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *