Valea Jiului: în majoritate, edilii din vale, au ignorat referendumul pe justiție

  •  
  •  
  •  

Edilii din Valea Jiului, au ignorat practic, referendumul pe justiție. Regretabil, am putea spune, pentru că în alegeri, fiecare vot contează.

Un funcționar public, un edil, parlamentar, etc, dacă este dovedit de corupție, nu mai este compatibil cu funcția pe care o deține.

La asta ar fi trebuit să se gândească, cei care nu au votat la referendum. Argumentele, edililor care nu au votat, în citatele următoare.

 

”Nu am vrut. E dreptul meu pentru că Iohannis (președintele României, Klaus Iohannis-nr.) o ignorat referendumul pentru familie, am zis să-l ignor și eu pe al lui. Mai mult, nici măcar el nu a știut să spună care sunt întrebările”, a spus primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

”Nu am luat buletinele pentru referendum. Nu am înțeles întrebările. Dacă nu le-o știut nici domnul președinte să le zică…”, a spus viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu.

”Eu am votat doar pentru alegerile europarlamentare. Iohannis nu o știut să citească și să spună din cap ce reprezintă întrebările de la referendum. Pe mine m-au indignat. Dacă Iohannis nu a știut ce întrebări a pus, pe mine m-a pus într-o dificultate foarte mare”, susține primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Nu am votat pentru că a fost în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. În unele cazuri când recomandă Comisia de la Veneția spune că trebuie să respecți, iar acum a spus să nu se facă referendumul odată cu alegerile pentru PE, dar recomandarea asta nu a mai fost valabilă. Adică cântărim cu două unități de măsură? Ori nu e valabil deloc, ori e valabil când vor unii”, afirmă primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu.

”Bineînțeles că am votat. Am votat cu ”Da”. Mi se pare normal și corect ca un parlament condus de oameni politici să fie echidistant față de corupție”, susține Dorin Curtean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *