Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a luat o decizie importantă în această dimineață. Jucătoarea noastră nu va participa la Turneul Campioanelor de la Singapore, competiție care va începe pe 21 octombrie.
Liderul mondial s-a retras în ultimul moment de la Moscova și, în ciuda faptului că a plecat către Singapore, a luat decizia să nu joace din cauza accidentării de la spate care îi dă în continuare mari bătăi de cap.

Locul jucătoarei noastre va fi luat de olandeza Kiki Bertens (10WTA), aflată la prima participare la Turneul Campioanelor.

„A fost o decizie grea, bineînțeles. Întotdeauna e dificil să te retragi de la un turneu mare. Cred că e prima oară în carieră când fac asta. Așa că a fost o decizie dificil de luat, dar e mai bine pentru sănătatea mea.

Darren a fost 100% de acord cu decizia de a mă retrage pentru că e îngrijorat și e de părere că e mai bine să pun întotdeauna sănătatea e primul loc. Așa a fost întotdeauna. A fost mult mai hotărât decât mine în luarea acestei decizii. Spatele meu nu e în regulă. Nu m-am antrenat în ultimele 4 săptămâni și nu sunt pregătită să joc la un nivel înalt. E aceeași problemă pe care am avut-o la Wuhan și am nevoie să ia o pauză. Am nevoie de 3-4 săptămâni pentru a face exercițiile necesare și a lua pauza de care am nevoie, apoi ar trebui să fie bine. Așa că am suficient timp să mă pregătescu pentru sezonul următor”, a spus Halep, potrivit WTA Insider.

Lista completă a jucătoarelor prezente la Singapore: Lista completă a jucătoarelor prezente la Singapore: Angelique Kerber (3 WTA), Sloane Stephens (8 WTA), Naomi Osaka (4 WTA), Petra Kvitova (7 WTA), Caroline Wozniacki (2 WTA), Elina Svitolina (6 WTA), Karolina Pliskova (5 WTA).

CONTEXT: Simona Halep s-a confruntat cu mari probleme la spate în această toamnă, lucru sesizabil în turneele de la Wuhan și Beijing, unde durerile i-au afectat în mod evident evoluțiile. Halep, diagnosticată cu hernie de disc, și-a luat câteva zile libere de pauză, a încercat să fie pregătită pentru Moscova și pentru Turneul Campioanelor, dar durerile au persistat, iar jucătoarea noastră se vede nevoită să se retragă și de la ultimele două turnee ale anului.

Preloat news24agd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *