Sfaturile și povețele Părintelui Bulf Gabriel, despre Săptămâna Pătimirilor și ce înseamnă Postul – VIDEO

  •  
  •  
  •  

Unul dintre membrii marcanți, ai Municipiului Petroșani, unul dintre cei mai îndrăgit și iubit preot, al acestei comunități, Părintele Bulf Gabriel, ne vorbește despre semnificația Postului și despre Săptămâna Patimirilor.

Implicat, activ în viața comunității noastre, și din dorința de a-și ajuta  aproapele, Părintele Bulf Gabriel, a înființat și conduce două azile de bătrâni. Precizez, că este printre primii preoți, care a înființat două azile de bătrâni și o Biserică.

“Ne aflăm într-o perioadă, de urcuș duhovnicesc, o perioadă de post, o perioadă în care creștinii, ar trebui să privească viața și din perspectiva dobândirii vieții veșnice. Postul, este una din condițiile esențiale ale mântuirii, adică a dobândirii vieții veșnice. Ne aflăm, în perioada Sfântului și Marelui Post, o perioadă de 47 de zile, o perioadă premergătoare, celei mai mari sărbători a creștinătății și anume Învierea Domnului. Postul, ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur, trebuie să o arătăm prin faptele noastre, “Postești întrebând, arată-mi aceasta prin faptele tale, arată milă față de aproapele tău, scoate ura din sufletul tău, și din visteria inimii tale, tot ceea ce este impropriu lui Dumnezeu “.

Postul, ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur, trebuie să o arătăm prin faptele noastre, “Postești întrebând, arată-mi aceasta prin faptele tale, arată milă față de aproapele tău, scoate ura din sufletul tău, și din visteria inimii tale, tot ceea ce este impropriu lui Dumnezeu “. Prin urmare omul, trebuie să tindă spre asemănarea cu Dumnezeu. Postul este foarte important, deoarece este și mijloc de apărare împotriva puterilor diavolești. În momentul în care omul postește, își permanentizează în viață lucrarea, de urmare a lui Hristos, în momentul în care omul postește, se abține de la tot ce este impropriu lui Dumnezeu, se abține de la păcat, se abține de la anumite mâncăruri și băuturi, se abține de la a face rău și mai ales, arată prin faptele lui, milă, compasiune și dragoste, față de aproapele. Săptămâna Pătimirilor, este ultima din Marele Post. Mă refer aici la semnificația fiecărei zile, din Săptămâna Mare, Luni, Biserica face amintire, se face pomenire despre faptul, cum a fost vândut Iosif de frații săi, Isus avea să fie vândut de unul din ucenicii săi, Iuda Iscarioteanul, pilda smochinului, nu a pedepsit Dumnezeu omenirea, dar ne arată faptul că la judecata de apoi, vom da seamă de faptele pe care le-am făcut, și atunci de noi depinde, dacă dorim să primim un răspuns bun, la judecată, sau singuri ne autoexcludem, prin faptele rele, pe care le-am săvârșit, apoi în a doua zi, pilda celor 10 fecioare, Miercuri, femeia păcătoasă, care a spălat picioarele lui Isus, Joi, ne îndeamnă la smerenie față de Dumnezeu, Vineri răstignirea, Sâmbăta îngroparea și ajungem la Sărbătoarea Sărbătorilor, primirea luminii și a biruinței.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *