PROGRAMUL DE PREVENIRE A VICTIMIZĂRII MINORILOR „SCOALA SIGURANŢEI TEDI”, DERULAT DE POLIȚIȘTII GORJENI

La data de 12 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul Serviciului Rutier, Serviciului de Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au desfăşurat activităţi la Colegiul Tehnic Mătăsari, în cadrul Programului  naţional  preventiv–educativ „Școala Siguranţei Tedi”.

Aflat la cea de-a IV-a ediţie, programul cuprinde teme privind siguranţa minorilor în diverse contexte: la scoală, acasă, pe stradă şi în vacanţă.

La nivelul judeţului Gorj sunt înscrise în program 45 de clase din şcoli gimnaziale, licee şi colegii din mediul urban şi rural, activităţile fiind concretizate în organizarea unor ore de informare preventivă şi a unor evenimente de interes pentru copii.

Colegiul Tehnic Mătăsari a fost gazda activităţilor desfăşurate de poliţiştii gorjeni, elevii fiind surprinşi de vizita ursuleţului Tedi – mascota partenerului Maspex România, care a participat la activităţile interactive desfăşurate de poliţişti şi a premiat elevii înscrişi în program.

Activităţile au debutat prin organizarea unei sesiuni teoretice de informare şi instruire a elevilor claselor întâi înscrise în program, cu privire la modul în care trebuie să se deplaseze pe drumurile publice în calitate de pietoni, precum şi riscurile la care se expun dacă încalcă regulile de circulaţie. De asemenea, poliţiştii de prevenire au prezentat celor mici teme referitoare la siguranţa personală şi  la modul de comportare în familie, la şcoală şi în societate.

Activităţile teoretice au fost completate de o sesiune  practică, în elevii au putut  îmbrățișa meseria de poliţist, având ocazia să folosească tehnica și dotările autospecialelor poliției gorjene, convingându-ne astfel că generaţia „de mâine” a Poliţiei Române așteaptă cu mult entuziasm să preia ştafeta în cursa ce are ca obiectiv principal siguranţa cetăţeanului.

Totodată, câinii Rota şi Max din dotarea Serviciului Criminalistic şi-au demonstrat abilităţile în faţa celor mici prin exerciţii de dresaj şi disciplinizare, fiind răsplătiţi cu aplauze din partea elevilor.

Siguranţa în unităţile şcolare reprezintă o prioritate pentru poliţiştii gorjeni, motiv pentru care, în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor în scoli şi în zona adiacentă acestora.

IPJ GORJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *