Primarul Comunei Bănița ne răspunde

După multe insistențe, astăzi am avut onoarea să stăm de vorbă față în față cu primarul comunei Bănița. News VJ a prezentat în nenumărate rânduri realitatea din Comuna Bănița și împrejurimile acesteia.

Dar mai bine vă relatăm declarația domnului primar. ” Deșeurile sunt ridicate la timp,legat de taxele și impozitele pe care cetățenii au declarat că le plătesc este o minciună, deoarece doar 25% dintre ei au reușit să își plătească chiria la zi. În comună avem 20 de asistați social. Dintre aceștia 10 sunt apți de muncă, restul sunt scutiți medical. Cu ajutorul lor curățăm șanțurile, facem lucrări edilitare etc.  Legat de apa potabilă s-au făcut lucrări, avem rapoarte iar apa este potabilă. Vina este a cetățenilor care lasă apa să curgă, de aceea cei de la etajele superioare nu au apă, dar vor fi contorizați și nu vor mai fi probleme. Oamenii doresc multe dar să nu plătească. Noi încercăm să îi ajutăm cât putem. În Comuna Bănița banii nu se risipesc. Avem proiecte care durează, probabil din cauza birocrației. Vom continua reparația drumurilor comunale, în semestrul 2 reabilităm Școala Gimnazială Bănița etc.”

Domnul primar ne-a asigurat că este dispus să meargă cu noi pe teren la fața locului în orice moment, deși noi am făcut vizite în comuna dânsului de nenumărate ori și spre surprinderea noastră am găsit o mulțime de nereguli.

Frumoasă poveste ne-ați spus domnule primar, dar poate așa se vede din biroul dumneavoastră. Se pare că sătenii sunt cei vinovați, edilii nu… Noi am pășit printre deșeuri, prin noroi și am vrut să bem o cană cu”apă” , dacă se poate numi apă, domnule primar.

Nu credeți că dacă voi, primarii ați încerca măcar 50% din ce promiteți în campaniile electorale să realizați, oamenii v-ar vedea altfel? Vă înțelegem” vina este a mortului întotdeauna”!

Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *