Pompierii Petroșeneni, se confruntă mereu cu incendii de pășune

  •  
  •  
  •  

Pompierii Petroșeneni, în ultimul timp s-au confruntat cu numeroase incendii de vegetație, care nu au fost supravegheate.

În cele mai multe cazuri, cetățenii inconștiența, dau focul la toate vegetațiile, după cum bate vântul. Dar în schimb, nu se gîndesc la pagube materiale, unde acel incendiu poate declanșa o tragedie.

“În ceea ce privește, incendiile de vegetație, ca în fiecare an  și anul acesta, ne confruntăm cu numeroase astfel de incendii, recomandarea noastră către populație ar fi, să nu se folosească  focul deschis în scopul igienizării terenurilor, dacă totuși cantitatea de vegetație este mare și se dorește folosirea focului pentru igienizare, să știe că au nevoie de permis de lucru cu focul pe care pot să-l obțină, de la Șeful Serviciului Voluntar, pentru Situații de Urgență, din cadrul Primăriei, unde locuiește, acest permis are valabilitate 24h, ei trebuie ca să își ia toate măsurile necesare în vederea, prevenirii sau scăpări de sub control, a acelei ardei, atît din punct de vedere uman, cît și material,  mă refer la materiale de primă intervenție, lopeți, mături, plițuri  și așa mai departe. Indicat este ca, acele arderi să fie efectuate pe timpul zilei, dar este interzis pe timpul nopții și de asemenea, condițiile meteo să fie, aici mă refer la faptul, să nu avem vînt, o ardere controlată, într-o ardere necontrolată, da, într-un incendiu, din păcate este foarte greu, să identificăm autorii, din păcate. Am început să facem, prin patrule mixte, cu reprezentanți ai SVSU-urilor, reprezentanți ai Ocoalelor Silvice, diverse acțiuni de informare preventivă a populației, unde le explicăm, faptul că nu este bine, să igienizeze, terenurile prin ardere, și ce măsuri trebuie să adopte, dacă totuși recurg la această metodă, din păcate în toate patrulele, pe care le-am făcut, nu am identificat persoane care să folosească, focul deschis în spații necontrolate, arderi necontrolate, deja vorbim de incendii de vegetație, să escaladeze spre incendii de pădure, sau pot să ajungă la gospodăriile cetățenești, să rezulte pagube materiale și chiar de vieți omenești. ” a declarat pentru NEWS VJ.ro,  Căpitan Balea Cristian, Comandant Detașament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *