Penitenciarul Barcea Mare. Ce spun deținuții despre condițiile din interior?” / AUDIO

În ultima perioadă am primit tot felu de sesizări și înregistrări cu privire la unul din penitenciarele din România. “Aici vorbim de o viață cruntă și amară”, dacă ai bani supraviețuiești iar dacă nu devii prada șerpilor. Este vorba de Penitenciarul Barcea Mare, în urmă cu ceva timp a ma-i fost în vizorul opiniei publice.

Datorită sesizărilor am demarat o anchetă jurnalistică, un om dacă greșește este închis pentru faptele, (fapta) lui, nu pentru a deveni sluga altor persoane. “Dacă ești bolnav și vrei tratament, o dată pe săptămână ai dreptul la cabinetul doctorului, doar dacă ai noroc, în cele mai multe rânduri riști să mori datorită faptului că boala te învinge”.

Dacă ajungi închis pentru o faptă, trebuie să mai tragi câteva în spate, asta este traiul (……..). Pe materialul audio de mai jos sunt declarații șocante și interzise minorilor. “Când vin comisiile ANP de la București sunt mințite de directorul penitenciarului”, mai susține un deținut.

Am încercat să stăm de vorbă cu reprezentanții penitenciarului, dar nu am avut cu cine. Îi așteptăm cu un comunicat de presă pe adresa noastră să îl putem publica, “un câine trăiește mai bine și un animal în pădure decât acești oameni care sunt condamnați la viață”.

  • audio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *