Omul care a reusit schimbarea radicală a lui Alibec

La 38 de ani, Lucian Sânmărtean este de-acum un fost fotbalist important al fotbalului românesc. Un jucător plin de talent, dar care a avut un traseu sinuos în carieră, mai ales în prima parte. Tocmai de aceea, pentru că a trecut şi el prin situaţii similare, şi-a permis să-i da sfaturi lui Alibec. Iar după cum a reacţionat atacantul ajuns la Astra, pare că Denis e gata să facă schimbarea.

În ultima jumătate de an, Denis Alibec a fost în centrul atenţiei mai mult prin ceea ce a făcut în afara terenului, decât pe gazon. Dat afară de la FCSB, atacantul a ajuns la Astra, iar debutul său a venit rapid, la câteva zile. A intrat o jumătate de oră la Iaşi, cu Poli, scor 1-1. Foarte implicat în joc, Denis nu a vociferat nici măcar o dată şi nici n-a gesticulat la vreo decizie a arbitrilor, ori la vreo pasă a coechipierilor. Poate că s-a şi cenzurat, dar poate că a realizat că poartă şi el o vină importantă în toată situaţia creată.

Am discutat foarte mult cu el, l-am sunat, i-am explicat. Chiar m-a întrebat ce să facă în situaţia în care este. Şi i-am zis, copile, am făcut aceleaşi greşeli ca şi tine. Încearcă să iei lucrurile mai uşor, mai calm, încearcă să fii mai liniştit dacă poţi. Încearcă să-ţi vezi propriul interes, încearcă să te aliniezi la ceea ce se cere la FCSB. Pentru că dacă nu faci asta la FCSB, te excluzi. Dar este un tip capricios, talentat, care crede în el foarte mult. I se părea că toată lumea e nedreaptă cu el„, a explicat Lucian Sânmărtean la Digi Sport Matinal.

Cel poreclit „Magicianul” a afirmat şi că multe dintre greşelile făcute de Alibec seamănă şi cu ce făcea el atunci când era tânăr. „La 23-24 de ani nu am avut lângă mine pe cineva care să mă sfătuiască, să mă gestioneze într-un fel pozitiv. Cu mama, cu tata, ştii cum e. Îi asculţi şi nu prea. Poate mai important în astfel de situaţii e cineva din afară. Abia mai târziu am realizat că am greşit. Fiecare îşi duce propria cruce. Dar sunt mulţumit că am revenit şi am încheiat frumos„, a mai spus Lucian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *