O NOUĂ MISIUNE A POLIŢIŞTILOR ROMÂNI ÎN STAŢIUNEA MONTANĂ BANSKO, DIN BULGARIA

Siguranța românilor, oriunde s-ar afla aceștia, constituie prioritatea Poliției Române!

De aceea, și în această iarnă, poliţiştii români acționează împreună cu poliţiştii bulgari în staţiunea montană Bansko, din Bulgaria, pentru a oferi posibiliatea turiștilor români să se adreseze direct polițiștilor din țara lor.

În perioada 15 decembrie 2018 – 15 martie 2019, 6 polițiști români, cunoscători ai limbii bulgare, au fost desemnați de conducerea Poliției Române să desfăşoare activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţiştii bulgari, în staţiunea turistică Bansko, din Bulgaria.

Poliţiştii români vor acţiona, în 3 serii, fiecare de câte 30 de zile, în localitatea Bansko, acordând sprijin colegilor bulgari, atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru a intermedia relaţionarea turiştilor români cu autorităţile bulgare.

Colegii noștri vor participa, alături de poliţiștii bulgari, la activităţi de patrulare şi misiuni de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale care ar putea fi comise de cetăţenii români și sprijini autoritățile din statul vecinla stabilirea identităţii persoanelor de cetăţenie română.

De asemenea, vor realizamisiuni operative, în colaborare cu structurile de aplicare a legii din Republica Bulgaria și vor sprijini anchetele în derulare prin schimb de date şi informaţii cu caracter operativ.

Întrucât misiunile anterioare în Bulgaria s-au bucurat de apreciere din partea turiştilor din România, care au avut astfel posibilitatea de a se adresa, direct, poliţiştilor de la ei din țară, pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau în străinătate, avem încredere că, și de acestă dată, misiunea va fi una reușită.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *