MFP continuă Programul TEZAUR cu a şasea emisiune de titluri de stat pentru populație în luna iulie anul 2019

Începând cu data de 05 iulie 2019, în cadrul Programului TEZAUR, Ministerul Finanțelor Publice va lansa o nouă emisiune de titluri de stat destinate exclusiv populației, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

            Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  1. în perioada 05 – 31 iulie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;
  2. în perioada 05 – 30 iulie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban; iar în perioada 05 – 29 iulie2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor   emisiuni.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

După încheierea perioadei de subscriere, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur se pot răscumpăra anticipat, în baza unei cereri depusă cu 60 de zile lucrătoare înainte de data de plată a dobânzii sau a valorii nominale aferente fiecărei emisiuni.    

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere şi maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.ro, www.datoriepublica, mfinante.gov.ro, www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *