MĂSURI DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ

În acest sfârșit de săptămână Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara, împreună cu subofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara alături de celelalte structuri ale MAI vor fi prezenți în spațiu public, pentru a asigura măsuri de ordine publică pe raza județului Hunedoara.

 

În acest sens vă comunicăm următoarele:

  • Vom desfășura misiuni de asigurare a ordinii publice în situația desfășurării unor adunări publice de protest.
  • Pentru menținerea ordinii publice în zona montană, fiind și primul week-end al vacanței școlare, jandarmii hunedoreni vor avea o prezență considerabilă, fiind suplimentat numărul efectivelor ce vor acționa pentru siguranța cetățenilor, atât pentru cea fizică, cât și pentru cea sanitară.
  • Ne vom face simțită prezența 24h/24h în localitățile în care a fost dispusă carantina și în zonele aglomerate de obicei pe perioada week-endului: mall-uri, piețe. Ne dorim ca cetățenii să înțeleagă faptul că toate acțiunile noastre sunt preventive, prezența noastră având ca scop reducerea riscurilor de răspândire a virusului Sars-cov-2.
  • În continuare, jandarmii, atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa în teren, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

 

 

  • Având în vedere că duminică sărbătorim Paștele Catolic, o atenție deosebită o vom acorda siguranței oamenilor în zona lăcașelor de cult, unde ne așteptăm, așa cum este și normal, la o prezență numeroasă, atât sâmbătă seara, în noaptea de Înviere, cât și duminică. Facem un apel la toți cei care vor merge la biserică în aceste zile să dea dovadă de responsabilitate și să respecte normele de protecție sanitară. Jandarmii vor fi prezenți pentru protejarea persoanelor și pentru prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta ordinea publică.

În încheiere vă transmitem că deși sâmbătă este Ziua Jandarmeriei, se împlinesc 171 ani de la înființarea Armei noastre. Acest eveniment important pentru noi ne va găsi în mijlocul comunității, acolo unde de fapt ne veți găsi mereu, asigurându-ne că sunteți în siguranță.

Dorim tuturor cetățenilor un sfârșit de săptămână în siguranță.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *