La solicitarea Prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă

“Suntem de acord cu preluarea Termocentralei Mintia de către o autoritate publică locală (Primăria Deva sau Consiliul Județean Hunedoara) și cu înființarea “Complexului Energetic Valea Jiului” – au declarat cei prezenți la discuțiile de astăzi de la Instituția Prefectului- Județul Hunedoara, pe tema viitorului mineritului și al producției de energie în judeţul Hunedoara.

La solicitarea Prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, la întâlnire au participat lideri de sindicat, conducerea C.E.Hunedoara, reprezentantul administratorului judiciar dar și conducerea C.J.H. și administratorul public al Primăriei Deva, Adrian David.

 Potrivit prezentării facută de administratorul judiciar, divizarea va putea avea loc după înființarea, conform legii insolvenței, a Comitetului creditor, stabilirea activelor viabile pentru ca acestea să poată fi date în plată și după întocmirea și aprobarea Planului de reorganizare.

Atât pentru Valea Jiului cât și pentru Mintia , specialiștii au pregătit o analiză și un punct de vedere, acestea urmând să faca parte din strategia comună de divizare și reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara.

La această dată, C.E.H. se află în procedură de insolvență iar Administratorul judiciar a precizat că trebuie urmată o serie de etape prevăzute de lege, până la prezentarea finală a Planului de reorganizare.  Cel mai important lucru, a precizat Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, este ca în viitorul Plan de divizare și reorganizare a CEH să se regăsească un punct de vedere comun al tuturor celor implicați și, bineînțeles, acesta să fie în interesul hunedorenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *