Isai Marius, își spune doleanțele cu privire la acel cimitir pierdut, dar încasează sume pe locuri de veci

  •  
  •  
  •  

După atîtea zile, de anchete o pisică plimbată dintr-o mînă în alta, săraca, rămăsese fără fetiță. La un pas să ne dăm bătuți ne iasă în cale, preotul Isai Marius.

În acel cimitir, Preoții îngroapă oamenii, pe tarife uriașe. Fiecare Preot, are tariful lui, în schimb chitanța este paravanul. Acest Preot, spune că chitanța este în cuantum de 100lei, pentru un loc de veci.
În replică, revine Costel și spune, ‘nu mai avem locuri de veci, fiecare Preot are tariful lui, cert este că dacă aparținătorii nu îngrijesc, mormintele și cresc buruieni, pierd acele morminte “.

Din informațiile pe care le-am obținut, reiese faptul că acel cimitir fără nume, în urmă cu ani de zile, cînd a fost domnul Schreter, a donat o suprafață de teren Parohiei, domnului Pătrașcu, să construiască un cimitir privat, dar ne existînd acte. În altă ordine de idei, Preoții au făcut înhumări, dar nu au dat locurile de veci, aparținătorilor pe o durată de 7ani, așa cum prevede legea. Fapt la care, s-a comis o infracțiune.

Pr.Isai: “Eu de cînd am venit aici, de 15 ani, știu că cimitirul nu este al Bisericii, adică este dovedit, am fost la Cartea Funciară, și acolo am cercetat, de acolo am văzut că cimitirul nu este trecut în proprietatea Bisericii. Știu că pe vremea domnului Primar Schreter, să dat la Parohia domnului Pătrașcu, și el la primit din partea Primăriei, să dea locuri în cimitir, nu în proprietatea Bisericii. Păi nu sunt în regulă, cei care sapă gropile aruncă unii de la alții, asta e o problemă, dacă se găsește proprietarul, acesta trebuie să răspundă. Se plătește o taxă la Biserică, din povești cum se spune, nimic oficial, nu numai Parohia noastră, și Parohia de la Livezeni, Parohia 1, încasează taxă, pentru un loc la groapă. Cei care fac, gropi, cavouri, noi nu avem nici o legătură. Proprietarul este responsabil. Nu știu cine, este proprietarul. Păi nu se știe cui l-au donat, ( momîrlanii ), Bisericii nu, din moment ce nu sunt acte, nu suntem trecuți în Cartea Funciară, nu poate să fie al Bisericii. Garda de Mediu, ar verifica, cine este proprietarul terenului. Mă numesc, Marius Isai. “

Cu privire la acest cimitir fără nume, ar putea face lumină, domnul Hodoș, care la ora actuală este administrator la Cimitirul Central. Ancheta noastră jurnalistică este în plină desfășurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *