Invitatul emisiunii “Ora Adevărului” a fost domnul Nicolae Fara, Director Executiv AJOFM Hunedoara, care a vorbit despre ocuparea forței de muncă, în trecut, prezent și viitor

Invitatul emisiunii, domnul Director Executiv AJOFM Hunedoara, Nicolae Fara, pe parcursul emisiunii, ne-a oferit, informații pertinente, despre activitatea AJOFM Hunedoara.

Dacă vorbim, despre locurile de muncă, pe Valea Jiului, azi dimineață, 73 de locuri de muncă vacante, la județ ponderea a fost mai mare, 583. În anii trecuți, nu erau atât de multe locuri de muncă, vacante. În această zi, numărul locurilor de muncă vacante, de 650.

În anii trecuți, erau în jur de 200, 300. A scăzut numărul șomerilor. 5700 de șomeri, sunt în evidență. A crescut, numărul angajărilor. Valea Jiului, nu deține ponderea, sunt 1800, iar pe județ sunt 5700. Firma prin legea 76, (legea șomajului), este obligată să ne comunice, locurile de muncă vacante. Altfel, Sunt pasibili de amendă.

Șomerii, primesc o repartiție pentru angajator. Dă și o probă de lucru. Primește, un răspuns pozitiv dacă corespunde , iar dacă nu, unul negativ. Un stagiu minim, pentru șomaj este de 12 luni, lucrate efectiv în ultimii 2 ani. Este, O valoare care se calculează individual.

Prima de activare, pentru o perioadă de 3 luni, este de 1000 lei, 500 lei la început și 500 la sfârșit. Elevii primesc, o primă de 1500 lei. Nu există, timp minim sau maxim, pentru găsirea unui loc de muncă. Munca, nu este o obligație, este un drept. Îi rugăm, să se adreseze nouă, indiferent, dacă este șomer sau nu. Bursa, se ține doar o zi. Firmele primesc, 2250 lei, pentru persoanele cu dizabilități.

Persoanele cu dizabilități, primesc un voucher de 5000 €, exemplu, pentru cumpărarea unei proteze. Eu zic, că activitatea este în grafic. Rata șomajului, este de 3%, față de 6, 7%, în urmă cu câțiva ani. Mesajul meu, pentru cei care ne-au urmărit este: Să ne caute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *