Inspecția Muncii nu reușește să identifice o firmă care ține angajați la negru / VIDEO

Am prezentat un material în urmă, cu ceva timp, cu privire la firma acestea care are angajați la negru. Dar ca de fiecare dată cum inspectorii ITM sunt depășiți de situație, am fost nevoiți să facem sesizare către Inspecția Muncii, am făcut sesizări la nivel înalt, dar cum se vede și aceia nu vor să spună ce s-a dispus.

Ținem să credem că inspectorii ITM, cunosc aceste aspecte dar sunt legați de mâini și de picioare, nu vor să ia atitudine cu privire la ce se întâmplă. Mai exact în urmă cu câteva săptămâni un cetățean, din orașul Uricani, a declarat în fața camerei că a lucrat la o firmă unde nu s-a plătit salariul, nu s-au oferit acte. În continuare veți vedea răspunsurile primite din partea instituțiilor.

Gmail - ITM Hunedoara-raspuns solicitare

“La e-mail-ul dvs. FN/ 16.08.2019 inregistrat la Itm Hunedoara sub nr. 15702/I-974/19.08.2019 prin care, in temeiul Legii 544/2001, solicitati un punct de vedere, va comunicam urmatoarele : 

1. ITM Hunedoara nu comenteaza postari sau preluari de pe canalul youtobe.com;

2. Solictarea dvs. nu se incadreaza in prevederile Legii 544/2001, in sensul in care, nu este o solicitare de interes public asa cum ea este definita in actul normativ : “prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei”. Pentru o informare corecta va comunicam faptul ca ITM Hunedoara efectueaza controale pentru depistarea muncii la negru in mod frecvent cu respectarea prevederilor legale, in speta Lg 108/1999 si Lg 53/2003.

3. In situatia in care doriti sa sesizati anumite aspecte, sesizarea trebuie sa intruneasca prevederile OG 27/2007 privind activitatea de solutionare a petitiilor”. Sustin reprezentanti ITM Hunedoara

Gmail - FW_ Buna

“Stimati domni, am primit redirectionat de la MMJS,solicitarea dvs de informatii de interes public, in temeiul Legii 544/2001, care a fost inregistrata cu nr.91i/10811/20.08.2019 la Inspectia Muncii. Prin lecturarea textului, cat si vizionarea materialului video atasat, nu am putut retine numele firmei la care se face referire, in vederea aplicarii masurilor legale ce se impun. Prin urmare solicitam, de urgenta, avand in vedere termenele impuse de catre L544/2001, prin dvs. persoanei care apare in materialul vizualizat, date concrete despre societatea reclamata si eventual locatia in care se desfasoara sau a desfasurat activitate”. Serviciul Comunicare din Inspectia Muncii.

Citeste si aici newsvj.ro

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *