În comă alcoolică la volan.

Chiar dacă sunt temperaturi caniculare și consumul de alcool la volan poate provoca tragedii, pentru unii acesta e un mod de viață.

Colegii noștri din cadrul politiei rutiere a IPJ Galați au oprit în trafic azi un bărbat aflat practic în comă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest unde a rezultat o valoare de 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Galaţi, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.Coma alcoolică se instaleaza la o alcoolemie de 3-4 mg/l, cu congestia feței și a conjunctivelor oculare, cu puls rapid și plin, respirație stertoroasa, tahicardie, halenă etanolica (mirosul gurii).

Totodată, bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și a fost reţinut pentru 24 de ore în bază ordonanţei procurorului. Aceasta este realitatea zilelor noastre, iar săptămâna trecută am avut pe șoselele din țară nu mai puțin de 24 morți

Sursă: Sindicatul Europol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *