Ilie Botgros-Condamnat cu suspendare, edil la Primărie

  •  
  •  
  •  

Fostul Primar, a reușit să conducă un oraș de la revoluție și pînă în urmă cu câțiva ani, mai exact până a intrat actualul Primar pe fir.

A reușit să decapiteze, un oraș întreg, nu că nu ar fi știut ce face, ci a făcut-o la comandă, noaptea gândea, ziua acționa. Să intrăm în miezul problemei, să crăpăm nuca în patru, poate unii nu știați, domnul a dus și duce o viață de lux. Știe cum să tragă cu ochiul, banul să îi sară în plasă.

Domnule Botgros, cum se numește rețeta ce ați folosit-o? Câtă știință, va trebuit să delapidați statul. Ați pus lacăte pe oraș, a-ți reușit să vă obțineți un cazier stufos, pe pagina din dos, scrie mare, condamnare cu suspendare. Pe la TV, vă dădeați sărac, din cauză că trebuie să dați banii înapoi. O parte dintre bani, ia-ți cheltuit pe pantofi cu botul lat, și costume scămoșate.

După cele întâmplate, vă mai doriți o candidatură nouă, să înțelegem a-ți mai avea nevoie de câteva foi colorate, v-ați făcut relații la nivel de județ, sunteți cunoscut prin sălile de judecată, sub numele de scenă, pantofiori cu bot gros.

Fostul edil al orașului Aninoasa, Ilie Botgros, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Magistrații Judecătoriei Petroșani au decis și ca fostul primar să achite 180.000 de lei Primăriei Aninoasa, bani pe care acesta i-ar fi luat din casierie.

Ilie Botgros a fost judecat pentru delapidare și purtare abuzivă, într-un dosar în care cercetarea s-a întins pe mai mulţi ani. Reclamaţia pe baza căreia s-a demarat cercetarea a fost formulată de actualul primar, Nicolae Dunca. Fostul edil este acuzat că, în perioada ianuarie 2011-iulie 2012, ar fi ridicat bani din casierie pe care nu i-a returnat administrației locale și pentru care nici nu a depus documente justificative.

Dosarul a fost înaintat de procurori magistraților la începutul anului 2016. „În baza art. 33-34 Cod Penal 1968, contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare. În baza art. 81 Cod penal 1968, suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o perioadă de 3 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal 1968.

În baza art. 71 alin. 5 Cod penal 1968, suspendă executarea pedepsei accesorii constând în interzicerea unor drepturi civile pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. (…) Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Primăria oraşului Aninoasa cu sediul în Aninoasa, str. Libertăţii, nr. 85, jud. Hunedoara, şi obligă inculpatul la plata sumei de 179.779 lei, către partea civilă. În baza art. 404 alin. 4 lit. c) Cod procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa nr. 532/P/2013 din data de 22.01.2015 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani”, se arată în minuta deciziei instanței. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

sursa: Glasulhunedoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *