DNA, a redeschis dosarul primarului Tiberiu Iacob Ridzi

După cum bine se știe, apa trece pietrele rămân. Surpriza, asta a avut-o primarul Municipiului Petroșani, când a aflat că DNA-ul, i-a redeschis dosarul.

De-a lungul celor 4 mandate, primarul a promis, și a promis, dar alegătorii au rămas cu ce-a promis. Mai, pe scurt, doar cu promisiunile. Funcția de primar, de cursă lungă, e o afacere cu bătaie lungă. Dar, cum “dracul, nu doarme niciodată”, te m-ai împinge și la prostii. Un exemplu concludent, ar fi acesta, și anume, abuzul de putere.

Dar, cum a făcut-o lată, și soția sa, fost ministru al Tineretului și Sportului, domnia sa, doar un primar, din provincie, era ceva omenesc, să greșească, că vorba aceea, toți suntem oameni și toți greșim. Dar, când greșești cu bună știință, cum este ?

Poate, omul își dorește să iasă, la pensie primar. Setea, de putere, a cuplului Monica și Tiberiu Iacob Ridzi, este bine cunoscută de locuitorii Municipiului Petroșani, cât a ajuns să fie cunoscută și la nivel național. Ani, în șir cei doi, au alergat doar, după funcții politice.

Deci, și domnul primar, se pare, că ține cu dinții de scaun. Oare, doar pentru comunitate și pentru alegătorii care l-au votat? Pentru cetățenii, de rând, oameni simpli, care l-au votat? Vă lăsăm, pe dumneavoastră, cititorii să trageți concluziile.

Dar, și soția sa, a fost condamnată, la 5 ani cu executare, tot pentru abuz, în serviciu. Se pare că nici, el nu a rămas mai prejos decât consoarta lui. Este acuzat, de procurorii DNA, de abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene. Dar, nici el nu prea înțelege despre ce ar fi vorba.

“În baza art.335 al. 1 Cod procedură penală confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.22/P/2013 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia în ceea ce îl priveşte pe intimatul Iacob Ridzi Florin Tiberiu, cercetat pentru infracţiunea prev. de art. 13/2 din Legea 78/2000 rap. la art.248 Codul penal din 1968, art. 18/1 al. 1 din Legea 78/2000”, comunică Tribunalul Hunedoara.”  pressalert.ro

“Neapărând niciun alt element sau un nou element care să fi dus la o altă situație, parchetul a cerut redeschiderea urmăririi penale și tribunalul a dat soluție de redeschidere, dar în mod surprinzător. Soluția a fost dată tot de către DNA Alba, nu de altcineva. Ei mă acuză acolo de două lucruri: abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene, dar nu stau în picioare.

Eu nu am nicio legătură cu chestiunea aia, doar că am semnat niște adeverințe care erau în obligațiile mele de primar, să semnez pentru oamenii ăia. Un cetățean a depus plângere. Este o chestiune legată de niște terenuri, niște composesorate, foarte bine nici eu nu știu exact. Niște composesorate care au solicitat niște terenuri de-a lungul timpului și au spus că ei sunt proprietarii, iar primăria a spus că nu sunt proprietari. Absolut mă consider nevinovat”, a afirmat primarul Petroșaniului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *