De azi, pe mâine – Așa se trăiește la Vulcan în secolul XXI!

Astazi am dorit sa fac o plimbare prin Valea Jiului sa vad si eu cum stau treburile. Vorbim acum de saracie, e adevarat. E saracie si, surpriza, am intâlit intr-un cartier din Vulcan doua persoane in vârsta si ne-au povestit problemele lor.

Aceștia au dorit sa ne povesteasca situatia lor, atat cea financiara cat si morală, sa nu mai vorbim de lipsuri. Pai daca cei care sunt la putere, fosti comunisti, dictatori sau ce or fi, nu au stiut sa faca alceva decat sa vanda si sa umileasca populatia.

Am intrebat pe unul dintre cei doi barbati cum se descurca si a spus ca traieste dintr-o pensie de 1000 de lei. A mai spus ca din acei bani plateste chiria, apa potabila si gunoiul. Acesta are doi copii pe care îi intretine din aceiași 1000 de lei pensie, copiii sunt la scoala iar greutățile nu îl ocolesc deloc. Mai sunt încă oameni de bine, ca exemplu domnul Vrabie, care îl ajuta cu ce poate, haine sau orice se poate. L-am intrebat dacă de la Primarie il ajuta cineva, la care a spuns sincer că nu îl ajuta cu nimic, chiar dacă îi cunosc situația.

Cea de-a doua persoana are traiul lafel de greu. Trăiesc și se descurcă din ce pot, nu au pensie, nu au ajutor de urgenta, are patru copii si este despartit de 20 de ani. Nu au casa iar primaria cunoaste si aceasta situatie însă il tot poarta pe drumuri, amagindu-l de azi pe maine, de atatea mandate. Cand l-am intrebat la al cate-lea mandat este primarul acolo, nu sunt destule virgule.

Si viata lor este cam asa, oamenii au declarat ca nu au energie electrica, apa potabila etc. Ba mai mult, unul spunea ca are o pensie însă nici aceia nu îi ajung mai de nimic. Noi am vrut sa stam de vorba cu cei din primarie dar nu au dorit sa ne lamureasca cu aceste aspecte care au fost declarate de cei doi barbati.

https://www.youtube.com/watch?v=XJQpQ6LlGxQ&feature=youtu.be

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *