Comunicat de presă:Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara revine cu precizări asupra comunicatului de presă nr. 41057 din 28.12.2018 prin care informa persoanele cu handicap grav și accentuat, domiciliate pe raza județului Hunedoara despre modalitatea de eliberare a biletelor de călătorie gratuită cu valabilitate în anul 2019, destinate transportului interurban gratuit (CFR, auto sau fluvial).

Potrivit art. 2 din H.G. nr. 1017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap se stabilea ca ”În termen de 15 zile de la publicarea prezentei hotărâri, pentru fiecare mod de transport se va stabili prin ordin comun al ministrului transporturilor și al ministrului muncii și justiției sociale un model de convenție privind transportul persoanelor cu handicap, denumita în continuare Convenția”.

Până la data prezentului comunicat de presă modelul de convenție nu a fost încă stabilit, conform legislației precizate mai sus.

Având în vedere această situație, DGASPC Hunedoara vine în sprijinul tuturor persoanelor care solicită eliberarea biletelor de călătorie prin preluarea cererilor urmând, imediat după apariția modelului de convenție și încheierea de convenții cu operatorii de transport, să fie eliberate și biletele de călătorie. Vom reveni cu un comunicat de presă pentru a informa persoanele cu handicap grav și accentuat, precum și asistenții personali/însoțitorii acestora cu privire la data eliberării efective a biletelor.

Menționăm că biletele de transport gratuit pentru persoanele cu handicap se vor putea elibera pe parcursul întregii perioade a anului, neexistând un termen limită de emitere a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *