Comunicat de presa: Penitenciarul Deva. Vințan Cosmin Alexandru, este lipsit de libertate și povestește despre abuzurile din Penitenciarul Deva

Având în vedere materialul de presă publicat pe platforma online newsvj.ro având ca obiect aspecte ce vizează activitatea curentă a Penitenciarului Deva, în vederea corectei informări a publicului precizăm:

Deținutul V. C. A., condamnat 12 ani pentru infracțiunea de viol, actualmente încarcerat în Penitenciarul Deva, a fost selecționat și repartizat la activități lucrative în interesul  locului de deținere, în cadrul popotei unității, unde se prepară și se servește masa.

În data de 16.07.2021, în timpul programului de lucru acesta a fost surprins într-o încăpere din incinta popotei, respectiv în vestiar, făcând  sport cu doua gantere și ascultând muzică la un aparat de tip cdplayer la volum maxim, activitate ce nu făcea parte din activitățile lucrative ce-i reveneau și care a perturbat programul zilnic ce se desfășura la acel moment în popota unității.

Ca  urmare a acestui eveniment, deținutului i s-a întocmit raport de incident care se află în curs de cercetare conform art. 103 și urm. din Legea nr. 254/2013. De asemenea, sub aceleași reglementări legale se află și raportul de incident întocmit celui în cauză cu aceeași dată, pentru nesupunerea la percheziție obligație ce îi revine în baza art. 81, lit. „a” din Legea nr. 254/2013.

Conform art. 104 din Legea nr. 254/2013 împotriva hotărârii comisiei de disciplină, prin care a fost aplicată o sancțiune disciplinară, persoana condamnată poate face plângere la judecătorul de supraveghere a privării de libertate și la judecătoria în a cărei circumscripție se află penitenciarul.

Lucian Feraru

Purtător de cuvânt

PENITENCIARUL DEVA

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *