Comunicat de presă / 1 Octombrie – 30 de ani de când sărbătorim Ziua internațională a persoanelor vârstnice.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când sărbătorim ziua de 1 Octombrie ca Ziua internațională a persoanelor vârstnice.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara se preocupă în permanență pentru creșterea calității vieții persoanelor în vârstă și a tuturor beneficiarilor persoane adulte cu dizabilități, pentru promovarea și respectarea drepturilor acestora.

Au fost înființate și dezvoltate servicii sociale de îngrijire, asistență și recuperare pentru adulți – centre rezidențiale, cămin pentru persoane vârstnice, centre de zi, în scopul menținerii stării de sănătate, a îngrijirii și supravegherii permanente, a consilierii și recuperării acestora.

În cadrul centrelor rezidențiale aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Hunedoara se află instituționalizate în prezent 75 persoane vârstnice, din totalul de 333 beneficiari. Astfel, în Căminul pentru persoane vârstnice Pui aflat în subordinea direcției, care funcționează în baza unui acord de parteneriat cu Consiliul Local Pui, sunt ocrotite în prezent 14 persoane vârstnice, iar în celelalte centre rezidențiale/locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități din localitățile Brad, Brănișca, Bretea, Geoagiu, Orăștie, Păclișa, Uricani și Petrila, beneficiază de asistență și îngrijire un număr de 61 de beneficiari cu vârsta de peste 65 de ani.

Anul acesta, în funcție de tradiții, obiceiuri și dorințele beneficiarilor vor fi organizate, în fiecare dintre centrele rezidențiale, o serie de activități pentru omagierea seniorilor noștri, alături de toți ceilalți beneficiari: sesiuni de informare cu privire la semnificația zilei de 1 Octombrie și dezbateri pe această temă, deplasări ale beneficiarilor mai tineri la seniori pentru a socializa și a le înmâna felicitări și mici cadouri artizanale, programe recreative, jocuri de societate, vizionări de filme, audiții muzicale etc.

La fel ca în fiecare an, sărbătorirea acestei zile în centrele noastre rezidențiale se află sub semnul prețuirii și respectului pe care îl datorăm persoanelor vârstnice, pentru realizările și eforturile lor, pentru tot ce au însemnat ei pentru comunitatea din care provin.

În această zi de sărbătoare, DGASPC Hunedoara adresează tuturor seniorilor hunedoreni calde urări de sănătate, viață lungă și liniștită! LA MULȚI ANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *