CJ Hunedoara, lider al parteneriatului pentru Green Line Valea Jiului

Vineri, 12 februarie 2021, la sediul Consiliului Județean Hunedoara a avut loc o întâlnire convocată de conducerea instituției la care au participat membrii Unității de Implementare a Proiectului „Linia Verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” și reprezentantul firmei care va realiza proiectul tehnic.

Deoarece proiectul este în parteneriat cu toate localitățile din Valea Jiului, iar UAT Vulcan nu are capacitatea financiară de a susține contribuția aferentă proiectului, s-a solicitat preluarea calității de lider al parteneriatului de către Consiliul Județean Hunedoara. Acest statut a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu Județean în ședința de joi, 11 februarie 2021 și prin hotărâri ale consiliilor locale din Valea Jiului.

„Am dorit să avem o discuție cu proiectantul pentru a identifica provocările acestui proiect și problemele cu care s-ar putea confrunta în următoarea perioadă. Pentru Valea Jiului, implementarea acestui proiect în valoare de 84,6 de milioane de lei va însemna asigurarea unui transport public de persoane civilizat, ecologic, la standarde înalte”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Conform proiectului, care este finanțat din fonduri europene, cu banii atrași vor fi executate lucrări de infrastructură de transport și vor fi achiziționate mijloace de transport în comun ecologice.

„În baza hotărârilor care sunt adoptate de fiecare partener în arte, CJ Hunedoara devine lider de parteneriat. La momentul în care preluăm coordonarea acestui proiect, progresul înregistrat este de 1,69% pe componenta 1 și de 0,55% pe componenta 2. Chiar dacă proiectul se află în întârziere, am convingerea că din acest moment vom apăsa pedala de accelerație, iar Valea Jiului va avea un transport public modern între cele 6 localități”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat la data de 12 septembrie 2019. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2022.

Biroul de presă 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *