Autoritățile locale, ne-au răspuns, în urma sesizălor făcute de redacția noastră

V-am prezentat, în materialele trecute, condițiile precare, în care trăiesc, acei minori, în barăcile construite ilegal și apărute, că ciupercile după ploaie.

Din partea Direcției de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Municipiului Petroșani, prin doamna Cristina Mraz, director executiv, am primit următorul răspuns: “Referitor la adresa dvs. înregistrată cu numărul 10191/2019, prin care ne solicitați luarea de măsuri urgente cu privire la mai mulți minori, ce locuiesc în “barăci abuzive” pe strada Primăverii, lângă Jiu,…., vă rugăm să reveniți cu detalii concrete,…., rezultă faptul că dețineți mai multe informații despre condițiile de viață ale acestora ( lipsa apei potabile, a iluminatului, precum și lipsa canalizării.”

Din partea Poliției Municipiului Petroșani, prin domnul Comisar șef de poliție Stoica Marius-Aurelian, ȘEFUL POLIȚIEI MUNICIPIULUI PETROȘANI, am primit următorul răspuns, cităm: “… în urma verificărilor efectuate vă comunicăm următoarele: În cauză a fost sesizată Direcția de Asistență Socială din cadrul Consiliului Local al Municipiului, care a efectuat verificări la fața locului și care în prezent monitorizează situația minorilor. “

Așteptăm pe reprezentanții Protecției Copilului, să revină cu un punct de vedere public, cerem asta după ce am prezentat o grămadă de documente. La Protecția Copilului, sunt obligați pentru a se autosesiza cu privire la acei minori care dorm, în acele barăci construite ilegal, nu au apă curentă, iluminat, nu au condiții decente. Cu atât mai mult, am aflat și punem pe surse în acele cabane își fac veacul șobolanii. 

Cerem public, celor de la Primăria Municipiului Petroșani, să ia măsuri urgente cu privire la cele barăci construite peste noapte, acolo se percep taxe pe noapte. Degeaba ați promis că veți demola barăcile. Dar de fapt nu le să demolați, așteptați să se întâmple o tragedie, atunci sunt curios cine va răspunde, de cele întâmplate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *