Atunci când a îmbrăcat pentru prima dată uniforma, i-au dat lacrimile.

Atât de mult și-a dorit Magdalena să ajungă pompier! Are 21 de ani și lucrează exclusiv pe intervenție la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

“De când eram mică îmi doream o carieră militară și am decis să fiu pompier, mândră fiind de fratele meu, care a absolvit acum trei ani Școala de Subofițeri. Ascultam cu sufletul la gură de fiecare dată când ne povestea despre intervențiile la care participa și mi-am dorit enorm să trăiesc și eu acest sentiment unic, acela de a salva viețile semenilor mei.

Așa că, am decis să aleg această cale. Pot spune că am ales cu inima. La început, recunosc ca am fost putin sceptică, mi-a fost teama că nu aș face față acestei provocări, dar toate aceste frici s-au risipit în perioada de practică, unde am fost primită cu sufletul deschis de către toți colegii. Ei mi-au spus că, în momentul în care intri în familia pompierilor, nu contează dacă ești femeie sau bărbat. În această familie, toți sunt camarazi.

Iată de ce, după absolvire, am ales să lucrez la Detașamentul 1 din Cluj, unde am făcut și practică, pentru că aici este noua mea familie, aici sunt camarazii mei. Am participat la tot ce înseamnă intervenție. Am fost la incendii, accidente rutiere sau alte evenimente și am simțit pe propria piele ce înseamnă ca cineva să-ți mulțumească, din inimă, că i-ai salvat viața! Este un sentiment unic și mi-am dat seama că a fi pompier nu este doar o meserie, este o menire. Eu chiar iubesc ceea ce fac !”.

Acestea sunt cuvintele unei fete de doar 21 de ani, care, alături de alte patru colege, anul acesta, a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu. Sunt prima promoție de fete ale acestei școli. Magdalena, ție și colegelor tale, vă urăm MULT SUCCES ÎN CARIERĂ!

M A I

P.S. Fotografia este realizată în această vară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *