ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 5 iunie, ora 12.00 – 6 iunie, ora 06.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze în general de 55…75 km/h), precum și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

RECOMANDĂRI:

Luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intrați pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultați ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Aflați cum să reacționați la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:

https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

ISU Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *