Alte transporturi ilegale de material lemnos, jandarmii au aplicat amenzi în valoare de 4.000 lei

Alte transporturi ilegale de material lemnos, jandarmii au aplicat amenzi în valoare de 4.000 lei

  1. În data de 06.11.2020, în jurul orei 21.00, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Nucşoara au observat pe DJ 686 o autoutilitară cu care se transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor de transport, jandarmii montani au constatat faptul că prevederile din avizul de însoţire nu corespundeau cu materialul lemnos transportat. Conducătorul autoutilitarei transporta 2,41mc lemn fag, însă în avizul de însoţire avea consemnat 1mc carpen şi 0,5mc cer, existând astfel diferenţe de cantitate şi de specie de lemn transportat.

Jandarmii montani au sancţionat conducătorul autoutilitarei cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Retezatul Haţeg.

  1. În data de 7 noiembrie 2020, în jurul orei 10.00, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Vaţa de Jos au observat o autoutilitară încărcată cu material lemnos care circula pe DN 74 din direcția Abrud spre Brad.

Jandarmii montani au verificat transportul de material lemnos cu ajutorul aplicaţiei S.U.M.A.L. şi au constatat că acest transport era înregistrat. Însă, exista suspiciunea că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere cantitativ cu cel aflat în evidenţă. Astfel, jandarmii montani au solicitat sprijinul unui echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Brad care a oprit autoutilitara. De asemenea, au fost solicitaţi la faţa locului specialişti din cadrul Ocolului Silvic Brad, care au efectuat calculul cantităţii materialului lemnos transportat.

A rezultat faptul că bărbatul ce conducea autoutilitara transporta în plus faţă de catitatea consemnată pe avizul de însoţire, 4.43 mc grinzi şi frize. Cantitatea de material lemnos ce depăşea cantitatea înscrisă în avizul de însoţire a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Brad.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat de jandarmii montani cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Valoarea materialul lemnos ridicat în vederea confiscării este de 3.186,61 lei

Sancţionat pentru lăsarea în libertate a câinilor periculoşi

Jandarmii hunedoreni au fost sesizaţi în data de 06.11.2020 cu privire la faptul că doi câini din rasa American Staffordshire Terrier, fără botniță, se află pe străzile din localitate, fără a fi supravegheați de proprietar, putând reprezenta un pericol pentru cetățeni.

Jandarmii au identificat proprietarul cîinilor care a fost sancţionat  cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei,  conform prevederilor OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși și a Legii 61/1991 privind încălcarea unor norme de conviețuire socială. Câinii au fost introduşi de proprietar în curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *