ALERTĂ: PATRU MINORI AU AJUNS ÎN CENTRUL DE PLASAMENT, ÎN REGIM DE URGENȚĂ. TATĂL MINORILOR ESTE CUNOSCUT DE AUTORITĂȚI CU ANTECEDENTE PENALE

Cu părere de rău, dar următoarele cuvinte, lasă urme în sufletele românilor. Am reușit să văd, un asemenea calvar, patru copilași, cît ai număra de la unul pînă la patru, slăbuți, umiliți, maltratați, datorită sărăciei.

Relatez următoarele: Mama lor este bolnavă, este încadrată în grad de handicap, dar povestea noastră pare să nu fi luat  sfîrșit. Umilința, de acum începe. Tatăl minorilor, este plecat, la muncă, în București, dar în schimb, cazierul, nu-l face om cinstit. Acest părinte, a muncit mult la viața lui, a reușit de-a lungul vieții lui, să-și construiască un cazier stufos. Dacă ar fi să vorbim despre minori, îmi cer scuze, dăm din funduleț, apoi umilim. În cele mai multe cazuri, minorii ajung ținta cerșetorii.

Păi dacă ,tatăl este plecat pentru a le cîștiga existența, de ce a fost nevoie ca, Protecția Copilului, să ridice copii în regim de urgență. Pe această cale, țin să-i felicit, pe cei de la Protecția Copilului, pentru că au reușit să le acorde o nouă șansă acestor minori. În continuare, veți vedea niște imagini cutremurătoare din casa minorilor, care vă pot afecta emoțional.

Alertă!!! : Cîte cazuri similare, sunt în Valea Jiului, și voi habar nu aveți? Ați reușit să faceți, un recensămînt, cîți minori sunt la mila cerșetoriei, apoi bătuți și culcați flămînzi.

“Ca răspuns la solicitarea d-neavoastră, înregistrată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara cu nr.2186 și nr.2/22.01.2019, în Registrul pentru înregistrarea cererilor și răspunsurilor privind accesul la informațiile de interes public, în baza legii 544/2001, vă transmitem următoarele:

Cazul a fost sesizat de către Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Lupeni, în data de 17.01.2019, care a relatat situația deosebit de gravă a celor 4 minori respectiv:

       – aflați doar în grija mamei, persoana încadrată în grad de handicap, care se află în imposibilitatea îngrijirii, creșterii, și educării copiilor în mod corespunzător;

       – tatăl plecat la muncă, la București- cunoscut în comunitate că o persoană recalcitrantă și cu antecedente penale ;

       – condiții improprii de locuit.

Menționăm că în data de 18.01.2019 reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, au efectuat evaluarea inițială, a familiei și  copiilor, constatând că aspectele sesizate de Primăria Municipiului Lupeni se confirmă, astfel fiind necesară instituirea măsurii de protecție specială- plasarea în regim de urgență pentru cei 4 minori.

Precizăm faptul că în data de 22.01.2019, copii au fost preluați din familie, împreună cu reprezentanți din cadrul DAS Lupeni și aduși în Centrul de Primire în Regim de Urgență Deva.

  A precizat pentru News Valea Jiului, d-na Cristina Sav, Purtător de cuvânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *