Adăposturi pentru persoanele aflate în dificultate la Petrila

Se anunţă o iarnă geroasă, cu temperaturi scăzute şi, în consecinţă, periculoase pentru oamenii străzii, pentru persoanele care nu au un acoperiş deasupra capului şi sunt nevoite să-şi petreacă zilele, dar şi nopţile sub cerul liber.

Ca în fiecare an, însă, autorităţile locale au pregătit un adăpost de urgenţă pe timp de iarnă. Aşa cum am reuşit să aflăm de la Petrila, de la şefa centrului SPLAS, Suzana Heljiu. Ea a adăugat că, pentru persoanele aflate în dificultate, care ar risca să se îmbolnăvească grav dacă rămân afară în frig, există câteva alternative de cazare.

Acestor persoane li se oferă consiliere pe toată perioada şederii, o masă caldă, un pat cu aşternuturi curate, condiţii de igienă. Sunt ajutaţi în toate privinţele, cu sprijinul autorităţilor locale li se fac documente de identitate, dacă aceştia nu posedă, li se întocmesc dosare sociale, în cazul în care îndeplinesc condiţiile legii şi multe altele.

Sprijinul persoanelor aflate în dificultate este mult mai intens în perioada de iarnă, aşa încat şi aceste persoane să simtă căldura unui cămin, chiar dacă acesta nu se numeşte acasă.

Preluat Newsvj.com 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *