INUNDAȚII PUTERNICE ÎN VESTUL VĂII JIULUI

Localitățile cele mai afectate de inundațiile produse de revărsarea Jiului de vest sunt Lupeni și Uricani.

La solicitarea prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, aflat în Valea Jiului, IGSU a trimis în Valea Jiului trei elicoptere care survolează zona pentru a evacua eventualele persoane izolate și pentru efectuarea unei recunoașteri aeriene. De asemenea au fost suplimentate personalul și tehnica de intervenție.

Municipiul Lupeni, unde a fost declarată Starea de Alertă maximă de către autoritățile locale, este izolat complet din cauza imposibilității de a se mai circula dinspre Petroșani și spre Uricani. În orașul Uricani apele continuă să acopere drumurile și să pătrundă în gospodăriile localnicilor.

DN 66 A (Petroșani – Câmpul lui Neag) este blocat în urma unei viituri care a determinat ruperea căii rutiere. Jiul de Vest a depășit cota de inundație și în Vulcan și Aninoasa unde au fost acoperite de apă mai multe grădini și drumuri.

Operatorul de apă, “Apaserv” SA – Valea Jiului a anunțat restricții majore imediate în alimentarea cu apă potabilă a localităților Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa, alimentate cu apă din barajul de acumulare de la Valea de Pești.

Zona de vest a Văii Jiului se află sub AVERTIZARE COD ROȘU DE INUNDAȚII până la ora 12.00. Autoritățile recomandă populației din zonele afectate de viituri să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada avertizării hidrologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *